Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Szakszuka ze szparagami i młodymi marchewkami

0
24 min
Łatwy

Składniki

-
2 2 servings
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Jajko
3 
Młode marchewki
6 
Zielone szparagi
1 słoik
Sos Spaghetti WINIARY
1 pęczek
Natka pietruszki
1 łyżeczka
Cynamon
1 łyżeczka
Kumin
1 trochę
Ziele angielskie
1 liść
Liść laurowy
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 szczypta
Chili
1 trochę
Olej

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
13.02 g
Węglowodany
26.04 g
Tłuszcze
9.73 g
Wartość energetyczna
245.33 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

24 min
Krok 1
10 min
Na suchej patelni na średnim ogniu prażymy przyprawy - cynamon, kumin, chilli , ziele angielskie, liść laurowy, po kilku minutach dodajemy szparagi i marchewki, podsmażamy, żeby się lekko zarumieniły.
Krok 2
5 min
Całość zalewamy sosem Spaghetti Winiary i gotujemy, aż warzywa będą al dente.
Krok 3
7 min
Sos doprawiamy solą i wbijamy w niego 2 jajka - gotujemy pod przykryciem ok. 7 minut - aż białko jajka się zetnie, a żółto będzie takie, jak lubimy.
Krok 4
2 min
Całość posypujemy grubo siekana natka pietruszki i serwujemy.
Szakszuka ze szparagami i młodymi marchewkami

Krok 1 z 4

Na suchej patelni na średnim ogniu prażymy przyprawy - cynamon, kumin, chilli , ziele angielskie, liść laurowy, po kilku minutach dodajemy szparagi i marchewki, podsmażamy, żeby się lekko zarumieniły.

Szakszuka ze szparagami i młodymi marchewkami

Krok 2 z 4

Całość zalewamy sosem Spaghetti Winiary i gotujemy, aż warzywa będą al dente.

Szakszuka ze szparagami i młodymi marchewkami

Krok 3 z 4

Sos doprawiamy solą i wbijamy w niego 2 jajka - gotujemy pod przykryciem ok. 7 minut - aż białko jajka się zetnie, a żółto będzie takie, jak lubimy.

Szakszuka ze szparagami i młodymi marchewkami

Krok 4 z 4

Całość posypujemy grubo siekana natka pietruszki i serwujemy.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika