Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Zobacz film

Zgoda na odtwarzanie filmów na tej stronie

Chcemy pokazywać Ci filmy, które mogą Cię zainteresować.

Zezwalaj

Szakszuka ze szparagami i młodymi marchewkami

(1)
24min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.

Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

2 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2 
Jajko
3 
Młode marchewki (lub starsze, ale niewielkie)
6 
Zielone szparagi
1  słoik
Sos Spaghetti WINIARY
1  pęczek
Natka pietruszki
1  łyżeczka
Cynamon
1  łyżeczka
Kumin
trochę
Ziele angielskie
1  liść
Liść laurowy
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
1  szczypta
Chili
trochę
Oliwa lub olej do smażenia
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
13.02 g
Węglowodany
26.04 g
Tłuszcze
9.73 g
Wartość energetyczna
245.33 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Nie wiesz, co zrobić na śniadanie, ale znudziła Ci się już tradycyjna jajecznica? Zrób szakszukę! Odmian tej bliskowschodniej potrawy jest mnóstwo. Najpopularniejszą jest szakszuka z pomidorami lub papryką. W sezonie na wiosenne warzywa proponujemy zdecydować się na szakszukę ze szparagami i młodymi marchewkami. Nie obejdzie się tu bez przypraw takich jak kumin czy cynamon. Wypróbuj oryginalną wersję tego dania - na pewno się w nim rozsmakujesz. Podawaj ją z gorącą grzanką lub bułkami.

Przygotowanie

24 min
  • Krok 1

    10 min
    Na suchej patelni na średnim ogniu prażymy przyprawy - cynamon, kumin, chilli , ziele angielskie, liść laurowy, po kilku minutach dodajemy szparagi i marchewki, podsmażamy, żeby się lekko zarumieniły.
  • Krok 2

    5 min
    Całość zalewamy sosem Spaghetti Winiary i gotujemy, aż warzywa będą al dente.
  • Krok 3

    7 min
    Sos doprawiamy solą i wbijamy w niego 2 jajka - gotujemy pod przykryciem ok. 7 minut - aż białko jajka się zetnie, a żółto będzie takie, jak lubimy.
  • Krok 4

    2 min
    Całość posypujemy grubo siekana natka pietruszki i serwujemy.
Szakszuka ze szparagami i młodymi marchewkami

Krok 1 z 4

Na suchej patelni na średnim ogniu prażymy przyprawy - cynamon, kumin, chilli , ziele angielskie, liść laurowy, po kilku minutach dodajemy szparagi i marchewki, podsmażamy, żeby się lekko zarumieniły.

Szakszuka ze szparagami i młodymi marchewkami

Krok 2 z 4

Całość zalewamy sosem Spaghetti Winiary i gotujemy, aż warzywa będą al dente.

Szakszuka ze szparagami i młodymi marchewkami

Krok 3 z 4

Sos doprawiamy solą i wbijamy w niego 2 jajka - gotujemy pod przykryciem ok. 7 minut - aż białko jajka się zetnie, a żółto będzie takie, jak lubimy.

Szakszuka ze szparagami i młodymi marchewkami

Krok 4 z 4

Całość posypujemy grubo siekana natka pietruszki i serwujemy.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Brunch
  • Entrant
  • Kuchnia libańska
  • Obiad
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Łazanki z kiełbasą i kapustą kiszoną

    38 min Łatwy
  • Jajka po wiedeńsku

    11 min Łatwy
  • Domowy ramen – prosty przepis

    2 godz 32 min Średni
  • Zupa maślankowa dla dzieci – przepis czytelniczki

    23 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu