Szakszuka ze szparagami i młodymi marchewkami
24min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
13.02 g
Węglowodany
26.04 g
Tłuszcze
9.73 g
Wartość energetyczna
245.33 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
24 min
Krok 1
10 min
Na suchej patelni na średnim ogniu prażymy przyprawy - cynamon, kumin, chilli , ziele angielskie, liść laurowy, po kilku minutach dodajemy szparagi i marchewki, podsmażamy, żeby się lekko zarumieniły.
Krok 2
5 min
Całość zalewamy sosem Spaghetti Winiary i gotujemy, aż warzywa będą al dente.
Krok 3
7 min
Sos doprawiamy solą i wbijamy w niego 2 jajka - gotujemy pod przykryciem ok. 7 minut - aż białko jajka się zetnie, a żółto będzie takie, jak lubimy.
Krok 4
2 min
Całość posypujemy grubo siekana natka pietruszki i serwujemy.
Komentarze 0