Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Składniki
2
porcje
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Nie wiesz, co zrobić na śniadanie, ale znudziła Ci się już tradycyjna jajecznica? Zrób szakszukę! Odmian tej bliskowschodniej potrawy jest mnóstwo. Najpopularniejszą jest szakszuka z pomidorami lub papryką. W sezonie na wiosenne warzywa proponujemy zdecydować się na szakszukę ze szparagami i młodymi marchewkami. Nie obejdzie się tu bez przypraw takich jak kumin czy cynamon. Wypróbuj oryginalną wersję tego dania - na pewno się w nim rozsmakujesz. Podawaj ją z gorącą grzanką lub bułkami.
Przygotowanie
24 min
Krok 1
10 min
Na suchej patelni na średnim ogniu prażymy przyprawy - cynamon, kumin, chilli , ziele angielskie, liść laurowy, po kilku minutach dodajemy szparagi i marchewki, podsmażamy, żeby się lekko zarumieniły.
Krok 2
5 min
Całość zalewamy sosem Spaghetti Winiary i gotujemy, aż warzywa będą al dente.
Krok 3
7 min
Sos doprawiamy solą i wbijamy w niego 2 jajka - gotujemy pod przykryciem ok. 7 minut - aż białko jajka się zetnie, a żółto będzie takie, jak lubimy.
Krok 4
2 min
Całość posypujemy grubo siekana natka pietruszki i serwujemy.
Krok 1
z
4
Na suchej patelni na średnim ogniu prażymy przyprawy - cynamon, kumin, chilli , ziele angielskie, liść laurowy, po kilku minutach dodajemy szparagi i marchewki, podsmażamy, żeby się lekko zarumieniły.
Krok 2
z
4
Całość zalewamy sosem Spaghetti Winiary i gotujemy, aż warzywa będą al dente.
Krok 3
z
4
Sos doprawiamy solą i wbijamy w niego 2 jajka - gotujemy pod przykryciem ok. 7 minut - aż białko jajka się zetnie, a żółto będzie takie, jak lubimy.
Krok 4
z
4
Całość posypujemy grubo siekana natka pietruszki i serwujemy.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0