Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Szakszuka ze szparagami i młodymi marchewkami
Zobacz film

Zgoda na odtwarzanie filmów na tej stronie

Chcemy pokazywać Ci filmy, które mogą Cię zainteresować.

Zezwalaj

Szakszuka ze szparagami i młodymi marchewkami

(1)
24min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

2 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2 
Jajko
3 
Młode marchewki (lub starsze, ale niewielkie)
6 
Zielone szparagi
1  słoik
Sos Spaghetti WINIARY
1  pęczek
Natka pietruszki
1  łyżeczka
Cynamon
1  łyżeczka
Kumin
trochę
Ziele angielskie
1  liść
Liść laurowy
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
1  szczypta
Chili
trochę
Oliwa lub olej do smażenia
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
13.02 g
Węglowodany
26.04 g
Tłuszcze
9.73 g
Wartość energetyczna
245.33 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Nie wiesz, co zrobić na śniadanie, ale znudziła Ci się już tradycyjna jajecznica? Zrób szakszukę! Odmian tej bliskowschodniej potrawy jest mnóstwo. Najpopularniejszą jest szakszuka z pomidorami lub papryką. W sezonie na wiosenne warzywa proponujemy zdecydować się na szakszukę ze szparagami i młodymi marchewkami. Nie obejdzie się tu bez przypraw takich jak kumin czy cynamon. Wypróbuj oryginalną wersję tego dania - na pewno się w nim rozsmakujesz. Podawaj ją z gorącą grzanką lub bułkami.

Przygotowanie

24 min
  • Krok 1

    10 min
    Na suchej patelni na średnim ogniu prażymy przyprawy - cynamon, kumin, chilli , ziele angielskie, liść laurowy, po kilku minutach dodajemy szparagi i marchewki, podsmażamy, żeby się lekko zarumieniły.
  • Krok 2

    5 min
    Całość zalewamy sosem Spaghetti Winiary i gotujemy, aż warzywa będą al dente.
  • Krok 3

    7 min
    Sos doprawiamy solą i wbijamy w niego 2 jajka - gotujemy pod przykryciem ok. 7 minut - aż białko jajka się zetnie, a żółto będzie takie, jak lubimy.
  • Krok 4

    2 min
    Całość posypujemy grubo siekana natka pietruszki i serwujemy.
Szakszuka ze szparagami i młodymi marchewkami

Krok 1 z 4

Na suchej patelni na średnim ogniu prażymy przyprawy - cynamon, kumin, chilli , ziele angielskie, liść laurowy, po kilku minutach dodajemy szparagi i marchewki, podsmażamy, żeby się lekko zarumieniły.

Szakszuka ze szparagami i młodymi marchewkami

Krok 2 z 4

Całość zalewamy sosem Spaghetti Winiary i gotujemy, aż warzywa będą al dente.

Szakszuka ze szparagami i młodymi marchewkami

Krok 3 z 4

Sos doprawiamy solą i wbijamy w niego 2 jajka - gotujemy pod przykryciem ok. 7 minut - aż białko jajka się zetnie, a żółto będzie takie, jak lubimy.

Szakszuka ze szparagami i młodymi marchewkami

Krok 4 z 4

Całość posypujemy grubo siekana natka pietruszki i serwujemy.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Brunch
  • Entrant
  • Kuchnia libańska
  • Obiad
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Łazanki z kapustą i kiełbasą

    Łazanki z kapustą i kiełbasą

    38 min Łatwy
  • Jajka po wiedeńsku

    Jajka po wiedeńsku

    11 min Łatwy
  • Domowy ramen  – prosty przepis

    Domowy ramen – prosty przepis

    2 godz 32 min Średni
  • Zupa maślankowa dla dzieci – przepis czytelniczki

    Zupa maślankowa dla dzieci – przepis czytelniczki

    23 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu