Surówka z ogórka kiszonego
16min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
0.37 g
Węglowodany
3.89 g
Tłuszcze
2.12 g
Wartość energetyczna
34.46 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
16 min
Krok 1
5 min
Ogórki delikatnie odsącz z zalewy (jeśli jest ona dość mocna możesz je również opłukać zimną wodą), pokrój w półplasterki.
Krok 2
5 min
Cebulę obierz i pokrój ją w cienkie piórka.
Krok 3
3 min
Wszystkie składniki wrzuć do miseczki, zalej oliwą z oliwek i posyp cukrem.
Krok 4
2 min
Dokładnie wymieszaj.
Krok 5
1 min
Jeśli jest taka potrzeba dopraw solą i pieprzem.
Surówka z ogórka kiszonego doskonale sprawdzi się jako uzupełnienie mięsnych obiadów. Wyraźny, kwaśny smak surówki z ogórka kiszonego bardzo dobrze skomponuje się z wołowiną czy drobiem. Nie obawiaj się, że surowa cebula będzie wyciskała łzy podczas jedzenia. Dzięki cukrowi straci ona swoją intensywność i nabierze delikatności.
Komentarze 0