Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Surówka z ogórka kiszonego doskonale sprawdzi się jako uzupełnienie mięsnych obiadów. Wyraźny, kwaśny smak surówki z ogórka kiszonego bardzo dobrze skomponuje się z wołowiną czy drobiem. Nie obawiaj się, że surowa cebula będzie wyciskała łzy podczas jedzenia. Dzięki cukrowi straci ona swoją intensywność i nabierze delikatności.
Przygotowanie
16 min
Krok 1
5 min
Ogórki delikatnie odsącz z zalewy (jeśli jest ona dość mocna możesz je również opłukać zimną wodą), pokrój w półplasterki.
Krok 2
5 min
Cebulę obierz i pokrój ją w cienkie piórka.
Krok 3
3 min
Wszystkie składniki wrzuć do miseczki, zalej oliwą z oliwek i posyp cukrem.
Krok 4
2 min
Dokładnie wymieszaj.
Krok 5
1 min
Jeśli jest taka potrzeba dopraw solą i pieprzem.
Krok 1
z
5
Ogórki delikatnie odsącz z zalewy (jeśli jest ona dość mocna możesz je również opłukać zimną wodą), pokrój w półplasterki.
Krok 2
z
5
Cebulę obierz i pokrój ją w cienkie piórka.
Krok 3
z
5
Wszystkie składniki wrzuć do miseczki, zalej oliwą z oliwek i posyp cukrem.
Krok 4
z
5
Dokładnie wymieszaj.
Krok 5
z
5
Jeśli jest taka potrzeba dopraw solą i pieprzem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0