Surówka z marchewki, kukurydzy i jabłka
16min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
1.36 g
Węglowodany
17.17 g
Tłuszcze
4.46 g
Wartość energetyczna
106.38 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
16 min
Krok 1
5 min
Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Krok 2
5 min
Kukurydzę odsączyć z zalewy. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny.
Krok 3
5 min
Majonez wymieszać z chrzanem. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, dodać majonez, przyprawić do smaku białym pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
Krok 4
1 min
Surówkę z marchwi i kukurydzy podawać do mięsa i sosów, z ziemniakami lub ryżem.
Surówka z marchewki, kukurydzy i jabłka wygląda niezwykle wiosennie, dzięki czemu będzie ozdobą do każdego obiadu. Dzięki równowadze smaków, którą tam znajdziecie, wspaniale podkreśli wyjątkowość różnych mięs. Smacznego!
Komentarze 0