Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Surówka z marchewki, kukurydzy i jabłka wygląda niezwykle wiosennie, dzięki czemu będzie ozdobą do każdego obiadu. Dzięki równowadze smaków, którą tam znajdziecie, wspaniale podkreśli wyjątkowość różnych mięs. Smacznego!
Przygotowanie
16 min
Krok 1
5 min
Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Krok 2
5 min
Kukurydzę odsączyć z zalewy. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny.
Krok 3
5 min
Majonez wymieszać z chrzanem. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, dodać majonez, przyprawić do smaku białym pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
Krok 4
1 min
Surówkę z marchwi i kukurydzy podawać do mięsa i sosów, z ziemniakami lub ryżem.
Krok 1
z
4
Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Krok 2
z
4
Kukurydzę odsączyć z zalewy. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny.
Krok 3
z
4
Majonez wymieszać z chrzanem. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, dodać majonez, przyprawić do smaku białym pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
Krok 4
z
4
Surówkę z marchwi i kukurydzy podawać do mięsa i sosów, z ziemniakami lub ryżem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0