Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Nie masz pomysłu na danie z wykorzystaniem jarmużu? Sprawdź, dlaczego Surówka z jarmużu i cykorii powinna zawitać w Twoim domu! Do przygotowania surówki potrzebujesz zaledwie kilku warzyw, przypraw i Majonezu Dekoracyjnego WINIARY, który połączy wszystkie składniki na Twoim talerzu. Proste, a jakie pyszne!
Przygotowanie
23 min
Krok 1
3 min
Liście jarmużu i cykorii umyć, posiekać.
Krok 2
0 min
Jarmuż włożyć do wrzącej wody na 3-4 minuty, wyjąć, osączyć.
Krok 3
10 min
Jabłko ze skórką bez nasion, ogórki kiszone i obraną marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę drobno pokroić.
Krok 4
5 min
Majonez wymieszać ze zmiażdżonym czosnkiem. Wszystkie przygotowane składniki połączyć z majonezem. Doprawić do smaku solą, pieprzem, przyprawą curry i sokiem z cytryny.
Krok 1
z
4
Liście jarmużu i cykorii umyć, posiekać.
Krok 2
z
4
Jarmuż włożyć do wrzącej wody na 3-4 minuty, wyjąć, osączyć.
Krok 3
z
4
Jabłko ze skórką bez nasion, ogórki kiszone i obraną marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę drobno pokroić.
Krok 4
z
4
Majonez wymieszać ze zmiażdżonym czosnkiem. Wszystkie przygotowane składniki połączyć z majonezem. Doprawić do smaku solą, pieprzem, przyprawą curry i sokiem z cytryny.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0