Surówka z jarmużu i cykorii
23min
Łatwy
2 płaskich łyżek
7
Jarmuż
7
Cykoria
1
Jabłka
2
Ogórek kiszony
1
Marchewka
1
Cebula
1 szczypta
Curry
1 ząbek
Czosnek
1 trochę
Sok z cytryny
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
23 min
Krok 1
3 min
Liście jarmużu i cykorii umyć, posiekać.
Krok 2
0 min
Jarmuż włożyć do wrzącej wody na 3-4 minuty, wyjąć, osączyć.
Krok 3
10 min
Jabłko ze skórką bez nasion, ogórki kiszone i obraną marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę drobno pokroić.
Krok 4
5 min
Majonez wymieszać ze zmiażdżonym czosnkiem. Wszystkie przygotowane składniki połączyć z majonezem. Doprawić do smaku solą, pieprzem, przyprawą curry i sokiem z cytryny.
Nie masz pomysłu na danie z wykorzystaniem jarmużu? Sprawdź, dlaczego Surówka z jarmużu i cykorii powinna zawitać w Twoim domu! Do przygotowania surówki potrzebujesz zaledwie kilku warzyw, przypraw i Majonezu Dekoracyjnego WINIARY, który połączy wszystkie składniki na Twoim talerzu. Proste, a jakie pyszne!
Komentarze 0