Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Do obiadu, na przystawkę i do grilla – surówka z białej kapusty , z dodatkiem kwasku cytrynowego i Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. Może służyć jako dodatek do mięs, ale również sprawdzi się idealnie jako farsz do hamburgerów czy kanapek, jakie możemy przygotować na rodzinne imprezy.
Przepis na surówkę z białej kapusty jest bardzo prosty i wymaga niewielu składników. Podstawą jest oczywiście biała kapusta, jedna główka powinna wystarczyć na około 6 porcji. Oprócz niej potrzebować będziemy przyprawy: kwasek cytrynowy spożywczy WINIARY, cukier, sól i pieprz oraz Majonez Dekoracyjny WINIARY i śmietanę 18% do sosu.
Jak przygotować surówkę z białej kapusty ? Zacznij od umycia i poszatkowania kapusty. Przełóż ją do dużej miski, posyp solą, cukrem i kwaskiem cytrynowym. Wymieszaj, zgnieć i odstaw na parę minut. Dzięki zgnieceniu kapusta wypuści nieco soków, łatwiej też przyjmie przyprawy. Do kapusty dodaj następnie pół szklanki śmietany 18% oraz 3 łyżki majonezu WINIARY. Dopraw solą, pieprzem i dokładniej wymieszaj. Surówka z białej kapusty gotowa!
Surówka z białej kapusty to dodatek mający wiele zalet. Jest prosta i szybka w przygotowaniu, a do tego tania. Ma też bardzo uniwersalny charakter i pasuje do wielu rodzajów mięs – zarówno drobiowego, jak i wołowego czy wieprzowego. Będzie świetnie komponować się także z rybami.
Przygotowanie
25 min
Krok 1
15 min
Kapustę umyj, poszatkuj, posyp solą, cukrem i kwaskiem cytrynowym. Następnie dobrze zgnieć i odstaw na parę minut.
Krok 2
5 min
Połącz ją ze śmietaną (0,5 szklanki) i z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY.
Krok 3
5 min
Dopraw solą i pieprzem, zalej kapustę i wymieszaj.
Krok 1
z
3
Kapustę umyj, poszatkuj, posyp solą, cukrem i kwaskiem cytrynowym. Następnie dobrze zgnieć i odstaw na parę minut.
Krok 2
z
3
Połącz ją ze śmietaną (0,5 szklanki) i z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY.
Krok 3
z
3
Dopraw solą i pieprzem, zalej kapustę i wymieszaj.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0