Surówka z białej kapusty
25min
Łatwy
3 łyżek
1 główka
Kapusta biała
3 łyżeczek
Cukier
0.5 szklanka
Śmietana 18%
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
0.5 łyżeczka
Kwasek cytrynowy spożywczy WINIARY
.
Wartości odżywcze
Białko
2.5 g
Węglowodany
11.71 g
Tłuszcze
12.7 g
Wartość energetyczna
164.07 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
25 min
Krok 1
15 min
Kapustę umyj, poszatkuj, posyp solą, cukrem i kwaskiem cytrynowym. Następnie dobrze zgnieć i odstaw na parę minut.
Krok 2
5 min
Połącz ją ze śmietaną (0,5 szklanki) i z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY.
Krok 3
5 min
Dopraw solą i pieprzem, zalej kapustę i wymieszaj.
Do obiadu, na przystawkę i do grilla – surówka z białej kapusty , z dodatkiem kwasku cytrynowego i Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. Może służyć jako dodatek do mięs, ale również sprawdzi się idealnie jako farsz do hamburgerów czy kanapek, jakie możemy przygotować na rodzinne imprezy.
Przepis na surówkę z białej kapusty jest bardzo prosty i wymaga niewielu składników. Podstawą jest oczywiście biała kapusta, jedna główka powinna wystarczyć na około 6 porcji. Oprócz niej potrzebować będziemy przyprawy: kwasek cytrynowy spożywczy WINIARY, cukier, sól i pieprz oraz Majonez Dekoracyjny WINIARY i śmietanę 18% do sosu.
Jak przygotować surówkę z białej kapusty ? Zacznij od umycia i poszatkowania kapusty. Przełóż ją do dużej miski, posyp solą, cukrem i kwaskiem cytrynowym. Wymieszaj, zgnieć i odstaw na parę minut. Dzięki zgnieceniu kapusta wypuści nieco soków, łatwiej też przyjmie przyprawy. Do kapusty dodaj następnie pół szklanki śmietany 18% oraz 3 łyżki majonezu WINIARY. Dopraw solą, pieprzem i dokładniej wymieszaj. Surówka z białej kapusty gotowa!
Surówka z białej kapusty to dodatek mający wiele zalet. Jest prosta i szybka w przygotowaniu, a do tego tania. Ma też bardzo uniwersalny charakter i pasuje do wielu rodzajów mięs – zarówno drobiowego, jak i wołowego czy wieprzowego. Będzie świetnie komponować się także z rybami.
Przepis na surówkę z białej kapusty jest bardzo prosty i wymaga niewielu składników. Podstawą jest oczywiście biała kapusta, jedna główka powinna wystarczyć na około 6 porcji. Oprócz niej potrzebować będziemy przyprawy: kwasek cytrynowy spożywczy WINIARY, cukier, sól i pieprz oraz Majonez Dekoracyjny WINIARY i śmietanę 18% do sosu.
Jak przygotować surówkę z białej kapusty ? Zacznij od umycia i poszatkowania kapusty. Przełóż ją do dużej miski, posyp solą, cukrem i kwaskiem cytrynowym. Wymieszaj, zgnieć i odstaw na parę minut. Dzięki zgnieceniu kapusta wypuści nieco soków, łatwiej też przyjmie przyprawy. Do kapusty dodaj następnie pół szklanki śmietany 18% oraz 3 łyżki majonezu WINIARY. Dopraw solą, pieprzem i dokładniej wymieszaj. Surówka z białej kapusty gotowa!
Surówka z białej kapusty to dodatek mający wiele zalet. Jest prosta i szybka w przygotowaniu, a do tego tania. Ma też bardzo uniwersalny charakter i pasuje do wielu rodzajów mięs – zarówno drobiowego, jak i wołowego czy wieprzowego. Będzie świetnie komponować się także z rybami.
Komentarze 0