Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Surówka z białej kapusty

0
25 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 główka
Kapusta biała
3 łyżeczek
Cukier
0.5 szklanka
Śmietana 18%
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
0.5 łyżeczka
Kwasek cytrynowy spożywczy WINIARY

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
12.7 g
Białko
2.5 g
Wartość energetyczna
164.07 kcal
Węglowodany
11.71 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

25 min
Krok 1
15 min
Kapustę umyj, poszatkuj, posyp solą, cukrem i kwaskiem cytrynowym. Następnie dobrze zgnieć i odstaw na parę minut.
Krok 2
5 min
Połącz ją ze śmietaną (0,5 szklanki) i z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY.
Krok 3
5 min
Dopraw solą i pieprzem, zalej kapustę i wymieszaj.
Surówka z białej kapusty

Krok 1 z 3

Kapustę umyj, poszatkuj, posyp solą, cukrem i kwaskiem cytrynowym. Następnie dobrze zgnieć i odstaw na parę minut.

Surówka z białej kapusty

Krok 2 z 3

Połącz ją ze śmietaną (0,5 szklanki) i z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY.

Surówka z białej kapusty

Krok 3 z 3

Dopraw solą i pieprzem, zalej kapustę i wymieszaj.

Do obiadu, na przystawkę i do grilla – surówka z białej kapusty , z dodatkiem kwasku cytrynowego i Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. Może służyć jako dodatek do mięs, ale również sprawdzi się idealnie jako farsz do hamburgerów czy kanapek, jakie możemy przygotować na rodzinne imprezy.

Przepis na surówkę z białej kapusty jest bardzo prosty i wymaga niewielu składników. Podstawą jest oczywiście biała kapusta, jedna główka powinna wystarczyć na około 6 porcji. Oprócz niej potrzebować będziemy przyprawy: kwasek cytrynowy spożywczy WINIARY, cukier, sól i pieprz oraz Majonez Dekoracyjny WINIARY i śmietanę 18% do sosu.

Jak przygotować surówkę z białej kapusty ? Zacznij od umycia i poszatkowania kapusty. Przełóż ją do dużej miski, posyp solą, cukrem i kwaskiem cytrynowym. Wymieszaj, zgnieć i odstaw na parę minut. Dzięki zgnieceniu kapusta wypuści nieco soków, łatwiej też przyjmie przyprawy. Do kapusty dodaj następnie pół szklanki śmietany 18% oraz 3 łyżki majonezu WINIARY. Dopraw solą, pieprzem i dokładniej wymieszaj. Surówka z białej kapusty gotowa!

Surówka z białej kapusty to dodatek mający wiele zalet. Jest prosta i szybka w przygotowaniu, a do tego tania. Ma też bardzo uniwersalny charakter i pasuje do wielu rodzajów mięs – zarówno drobiowego, jak i wołowego czy wieprzowego. Będzie świetnie komponować się także z rybami.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika