Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Surówka z białej kapusty
Dodaj do CookBook

Surówka z białej kapusty

(0)
25 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Winairy3453247
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
75  g
Majonez Dekoracyjny WINIARY
1  główka
Kapusta biała
3  łyżeczek
Cukier
0.5  szklanka
Śmietana 18%
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
0.5  łyżeczka
Kwasek cytrynowy spożywczy WINIARY
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
11.7 g
Wartość energetyczna
159.2 kcal
Tłuszcze
12.2 g
Białko
2.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Do obiadu, na przystawkę i do grilla – surówka z białej kapusty , z dodatkiem kwasku cytrynowego i Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. Może służyć jako dodatek do mięs, ale również sprawdzi się idealnie jako farsz do hamburgerów czy kanapek, jakie możemy przygotować na rodzinne imprezy.

Przepis na surówkę z białej kapusty jest bardzo prosty i wymaga niewielu składników. Podstawą jest oczywiście biała kapusta, jedna główka powinna wystarczyć na około 6 porcji. Oprócz niej potrzebować będziemy przyprawy: kwasek cytrynowy spożywczy WINIARY, cukier, sól i pieprz oraz Majonez Dekoracyjny WINIARY i śmietanę 18% do sosu.

Jak przygotować surówkę z białej kapusty ? Zacznij od umycia i poszatkowania kapusty. Przełóż ją do dużej miski, posyp solą, cukrem i kwaskiem cytrynowym. Wymieszaj, zgnieć i odstaw na parę minut. Dzięki zgnieceniu kapusta wypuści nieco soków, łatwiej też przyjmie przyprawy. Do kapusty dodaj następnie pół szklanki śmietany 18% oraz 3 łyżki majonezu WINIARY. Dopraw solą, pieprzem i dokładniej wymieszaj. Surówka z białej kapusty gotowa!

Surówka z białej kapusty to dodatek mający wiele zalet. Jest prosta i szybka w przygotowaniu, a do tego tania. Ma też bardzo uniwersalny charakter i pasuje do wielu rodzajów mięs – zarówno drobiowego, jak i wołowego czy wieprzowego. Będzie świetnie komponować się także z rybami.

Przygotowanie

25 min
  • Krok 1

    15 min
    Kapustę umyj, poszatkuj, posyp solą, cukrem i kwaskiem cytrynowym. Następnie dobrze zgnieć i odstaw na parę minut.
  • Krok 2

    5 min
    Połącz ją ze śmietaną (0,5 szklanki) i z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY.
  • Krok 3

    5 min
    Dopraw solą i pieprzem, zalej kapustę i wymieszaj.
Surówka z białej kapusty

Krok 1 z 3

Kapustę umyj, poszatkuj, posyp solą, cukrem i kwaskiem cytrynowym. Następnie dobrze zgnieć i odstaw na parę minut.

Surówka z białej kapusty

Krok 2 z 3

Połącz ją ze śmietaną (0,5 szklanki) i z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY.

Surówka z białej kapusty

Krok 3 z 3

Dopraw solą i pieprzem, zalej kapustę i wymieszaj.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Grill
  • Inny
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia regionalna
  • Kuchnie świata
  • Łatwy przepis
  • Na co dzień
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Pescetarian
  • Poniżej 300 kcal
  • Przekąski
  • Sałatka
  • Śmietana
  • Spotkanie z przyjaciółmi
  • Warzywa
  • Weekend
  • Wegetariańskie
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Surówka z marchwi i chrzanu

    Surówka z marchwi i chrzanu

    20 min Łatwy
  • Surówka z ogórka kiszonego

    Surówka z ogórka kiszonego

    16 min Łatwy
  • Surówka z selera, jabłka i pora

    Surówka z selera, jabłka i pora

    32 min Łatwy
  • Surówka z jarmużu i cykorii

    Surówka z jarmużu i cykorii

    23 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu