Surówka z białej kapusty w zalewie octowej
85min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
42.63 g
Węglowodany
352.52 g
Tłuszcze
378.97 g
Wartość energetyczna
4817.46 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
85 min
Krok 1
10 min
Kapustę szatkujemy, marchewkę trzemy na tarce o dużych oczkach.
Krok 2
5 min
Cebulę kroimy w kostkę, całość zasypujemy cukrem.
Krok 3
60 min
Odstawiamy na godzinę.
Krok 4
10 min
Składniki na zalewę zagotowujemy, surówkę zalewamy gorącą zalewą i wkładamy do słoików, a po ostygnięciu wstawiamy do lodówki.
Surówka z białej kapusty w zalewie octowej to przepis na ponadczasową surówkę. Jej smak często kojarzymy z domem naszych babć, ponieważ to one najczęściej przygotowywały ten pyszny dodatek do obiadów. Surówka z białej kapusty w zalewie octowej pasuje do dań mięsnych serwowanych z ziemniakami lub kluskami.
Komentarze 0