Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Surówka z białej kapusty w zalewie octowej

Surówka z białej kapusty w zalewie octowej

(0)
1 godz 25 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest AGNPAW

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

20 porcja

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
3  kg
Kapusta biała
4 
Marchewka
1 
Cebula
3  łyżek
Cukier
1  pęczek
Natka pietruszki
1.5  szklanek
Olej
0.5  szklanka
Cukier
1  szklanka
Ocet
2  łyżek
Sól
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
2.1 g
Węglowodany
16.87 g
Tłuszcze
18.94 g
Wartość energetyczna
238.57 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Surówka z białej kapusty w zalewie octowej to przepis na ponadczasową surówkę. Jej smak często kojarzymy z domem naszych babć, ponieważ to one najczęściej przygotowywały ten pyszny dodatek do obiadów. Surówka z białej kapusty w zalewie octowej pasuje do dań mięsnych serwowanych z ziemniakami lub kluskami.

Przygotowanie

85 min
  • Krok 1

    10 min
    Kapustę szatkujemy, marchewkę trzemy na tarce o dużych oczkach.
  • Krok 2

    5 min
    Cebulę kroimy w kostkę, całość zasypujemy cukrem.
  • Krok 3

    60 min
    Odstawiamy na godzinę.
  • Krok 4

    10 min
    Składniki na zalewę zagotowujemy, surówkę zalewamy gorącą zalewą i wkładamy do słoików, a po ostygnięciu wstawiamy do lodówki.
Surówka z białej kapusty w zalewie octowej

Krok 1 z 4

Kapustę szatkujemy, marchewkę trzemy na tarce o dużych oczkach.

Surówka z białej kapusty w zalewie octowej

Krok 2 z 4

Cebulę kroimy w kostkę, całość zasypujemy cukrem.

Surówka z białej kapusty w zalewie octowej

Krok 3 z 4

Odstawiamy na godzinę.

Surówka z białej kapusty w zalewie octowej

Krok 4 z 4

Składniki na zalewę zagotowujemy, surówkę zalewamy gorącą zalewą i wkładamy do słoików, a po ostygnięciu wstawiamy do lodówki.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Dodatek
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia regionalna
  • Obiad
  • Warzywa
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Surówka do obiadu z kapusty pekińskiej

    Surówka do obiadu z kapusty pekińskiej

    25 min Łatwy
  • Klopsiki w zalewie octowej

    Klopsiki w zalewie octowej

    48 godz 48 min Łatwy
  • Sałatka do słoików na zimę

    Sałatka do słoików na zimę

    1 godz 30 min Łatwy
  • Surówka z białej kapusty i jabłkiem

    Surówka z białej kapusty i jabłkiem

    1 godz 15 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu