Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Surówka z białej kapusty w zalewie octowej to przepis na ponadczasową surówkę. Jej smak często kojarzymy z domem naszych babć, ponieważ to one najczęściej przygotowywały ten pyszny dodatek do obiadów. Surówka z białej kapusty w zalewie octowej pasuje do dań mięsnych serwowanych z ziemniakami lub kluskami.
Przygotowanie
85 min
Krok 1
10 min
Kapustę szatkujemy, marchewkę trzemy na tarce o dużych oczkach.
Krok 2
5 min
Cebulę kroimy w kostkę, całość zasypujemy cukrem.
Krok 3
60 min
Odstawiamy na godzinę.
Krok 4
10 min
Składniki na zalewę zagotowujemy, surówkę zalewamy gorącą zalewą i wkładamy do słoików, a po ostygnięciu wstawiamy do lodówki.
Krok 1
z
4
Kapustę szatkujemy, marchewkę trzemy na tarce o dużych oczkach.
Krok 2
z
4
Cebulę kroimy w kostkę, całość zasypujemy cukrem.
Krok 3
z
4
Odstawiamy na godzinę.
Krok 4
z
4
Składniki na zalewę zagotowujemy, surówkę zalewamy gorącą zalewą i wkładamy do słoików, a po ostygnięciu wstawiamy do lodówki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0