Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Surówka z białej kapusty w zalewie octowej

(0)
1 godz 25 min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest AGNPAW
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
1 porcja
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3  kg
Kapusta biała
4 
Marchewka
1 
Cebula
3  łyżek
Cukier
1  pęczek
Natka pietruszki
1.5  szklanek
Olej
0.5  szklanka
Cukier
1  szklanka
Ocet
2  łyżek
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
42.63 g
Węglowodany
352.52 g
Tłuszcze
378.97 g
Wartość energetyczna
4817.46 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

85 min
Krok 1
10 min
Kapustę szatkujemy, marchewkę trzemy na tarce o dużych oczkach.
Krok 2
5 min
Cebulę kroimy w kostkę, całość zasypujemy cukrem.
Krok 3
60 min
Odstawiamy na godzinę.
Krok 4
10 min
Składniki na zalewę zagotowujemy, surówkę zalewamy gorącą zalewą i wkładamy do słoików, a po ostygnięciu wstawiamy do lodówki.
Surówka z białej kapusty w zalewie octowej

Krok 1 z 4

Kapustę szatkujemy, marchewkę trzemy na tarce o dużych oczkach.

Surówka z białej kapusty w zalewie octowej

Krok 2 z 4

Cebulę kroimy w kostkę, całość zasypujemy cukrem.

Surówka z białej kapusty w zalewie octowej

Krok 3 z 4

Odstawiamy na godzinę.

Surówka z białej kapusty w zalewie octowej

Krok 4 z 4

Składniki na zalewę zagotowujemy, surówkę zalewamy gorącą zalewą i wkładamy do słoików, a po ostygnięciu wstawiamy do lodówki.

Surówka z białej kapusty w zalewie octowej to przepis na ponadczasową surówkę. Jej smak często kojarzymy z domem naszych babć, ponieważ to one najczęściej przygotowywały ten pyszny dodatek do obiadów. Surówka z białej kapusty w zalewie octowej pasuje do dań mięsnych serwowanych z ziemniakami lub kluskami.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha