Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kiedy w gorące, letnie popołudnia potrzebujecie orzeźwienia, a przy okazji smakowej bomby – nasz przepis na sorbet gruszkowy przychodzi z pomocą. Nie jest pracochłonny, nie wymaga wielkich kulinarnych umiejętności, a efekt pozytywnie zaskoczy każdego. Lody naturalne w Twoim domu!
Przygotowanie
138 min
Krok 1
5 min
Gruszki obrać, pozbawić gniazd nasiennych, pokroić na mniejsze kawałki.
Krok 2
5 min
Kawałki gruszek przełożyć do plastikowego pojemnika, zalać sokiem z cytryny. Pojemnik zamknąć. Gruszki mocno zamrozić.
Krok 3
5 min
Zamrożone gruszki przełożyć do miski blendera. Dodać do nich miód, wlać sok jabłkowy.
Krok 4
3 min
Dokładnie zmiksować.
Krok 5
0 min
W razie potrzeby sorbet wstawić jeszcze na godzinkę do zamrażalnika.
Krok 6
1 min
Gotowy sorbet podzielić na porcje.
Krok 1
z
6
Gruszki obrać, pozbawić gniazd nasiennych, pokroić na mniejsze kawałki.
Krok 2
z
6
Kawałki gruszek przełożyć do plastikowego pojemnika, zalać sokiem z cytryny. Pojemnik zamknąć. Gruszki mocno zamrozić.
Krok 3
z
6
Zamrożone gruszki przełożyć do miski blendera. Dodać do nich miód, wlać sok jabłkowy.
Krok 4
z
6
Dokładnie zmiksować.
Krok 5
z
6
W razie potrzeby sorbet wstawić jeszcze na godzinkę do zamrażalnika.
Krok 6
z
6
Gotowy sorbet podzielić na porcje.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0