Sorbet gruszkowy
138min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
0.77 g
Węglowodany
49.55 g
Tłuszcze
0.33 g
Wartość energetyczna
186.72 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
138 min
Krok 1
5 min
Gruszki obrać, pozbawić gniazd nasiennych, pokroić na mniejsze kawałki.
Krok 2
5 min
Kawałki gruszek przełożyć do plastikowego pojemnika, zalać sokiem z cytryny. Pojemnik zamknąć. Gruszki mocno zamrozić.
Krok 3
5 min
Zamrożone gruszki przełożyć do miski blendera. Dodać do nich miód, wlać sok jabłkowy.
Krok 4
3 min
Dokładnie zmiksować.
Krok 5
0 min
W razie potrzeby sorbet wstawić jeszcze na godzinkę do zamrażalnika.
Krok 6
1 min
Gotowy sorbet podzielić na porcje.
Kiedy w gorące, letnie popołudnia potrzebujecie orzeźwienia, a przy okazji smakowej bomby – nasz przepis na sorbet gruszkowy przychodzi z pomocą. Nie jest pracochłonny, nie wymaga wielkich kulinarnych umiejętności, a efekt pozytywnie zaskoczy każdego. Lody naturalne w Twoim domu!
Komentarze 0