Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sorbet arbuzowy to idealne rozwiązanie na gorące dni, kiedy potrzebujemy chwili wytchnienia. Nie dość, że ten deser wyśmienicie smakuje, to jeszcze fantastycznie schładza organizm i zaspokaja pragnienie. Dzieciaki będą prosić o swój nowy ulubiony przysmak, w przerwie wakacyjnych przygód. Smacznego!
Przygotowanie
201 min
Krok 1
5 min
Z połówki arbuza wydrążamy miąższ ze środka. W miarę możliwości należy pousuwać pestki.
Krok 2
5 min
Rozdrobnić arbuza widelcem lub jeśli ktoś woli można go zmiksować.
Krok 3
5 min
Cukier puder zalewamy 2 łyżkami gorącej wody i mieszamy.
Krok 4
5 min
Po wymieszaniu zalewamy tym arbuza i mieszamy.
Krok 5
180 min
Wkładamy do zamrażalnika na 3-4 godziny, co około pół godziny mieszamy.
Krok 6
1 min
Przekładamy do pucharków i dekorujemy listkami mięty.
Krok 1
z
6
Z połówki arbuza wydrążamy miąższ ze środka. W miarę możliwości należy pousuwać pestki.
Krok 2
z
6
Rozdrobnić arbuza widelcem lub jeśli ktoś woli można go zmiksować.
Krok 3
z
6
Cukier puder zalewamy 2 łyżkami gorącej wody i mieszamy.
Krok 4
z
6
Po wymieszaniu zalewamy tym arbuza i mieszamy.
Krok 5
z
6
Wkładamy do zamrażalnika na 3-4 godziny, co około pół godziny mieszamy.
Krok 6
z
6
Przekładamy do pucharków i dekorujemy listkami mięty.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0