Sorbet arbuzowy
201min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
3.45 g
Węglowodany
46.63 g
Tłuszcze
0.85 g
Wartość energetyczna
184.99 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
201 min
Krok 1
5 min
Z połówki arbuza wydrążamy miąższ ze środka. W miarę możliwości należy pousuwać pestki.
Krok 2
5 min
Rozdrobnić arbuza widelcem lub jeśli ktoś woli można go zmiksować.
Krok 3
5 min
Cukier puder zalewamy 2 łyżkami gorącej wody i mieszamy.
Krok 4
5 min
Po wymieszaniu zalewamy tym arbuza i mieszamy.
Krok 5
180 min
Wkładamy do zamrażalnika na 3-4 godziny, co około pół godziny mieszamy.
Krok 6
1 min
Przekładamy do pucharków i dekorujemy listkami mięty.
Sorbet arbuzowy to idealne rozwiązanie na gorące dni, kiedy potrzebujemy chwili wytchnienia. Nie dość, że ten deser wyśmienicie smakuje, to jeszcze fantastycznie schładza organizm i zaspokaja pragnienie. Dzieciaki będą prosić o swój nowy ulubiony przysmak, w przerwie wakacyjnych przygód. Smacznego!
Komentarze 0