Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sorbet bananowy

0
195 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

5 
Banany
1 
Cytryna
4 płaskich łyżek
Cukier puder

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

195 min
Krok 1
5 min
Banany obrać ze skórki, pokroić na mniejsze kawałki, przełożyć do plastikowego pojemnika. Pojemnik z bananami zamknąć i wstawić na kilka godzin do zamrażalnika.
Krok 2
3 min
Zamrożone banany przełożyć do miski blendera. Z cytryny wycisnąć sok, wlać go do zamrożonych bananów. Dodać też do nich cukier puder.
Krok 3
2 min
Wlać mocno schłodzoną wodę.
Krok 4
5 min
Wszystko bardzo dokładnie zmiksować.
Krok 5
1 min
Gotowy sorbet można od razu podawać lub zmrozić dodatkowo w zamrażalniku.
Sorbet bananowy

Krok 1 z 5

Banany obrać ze skórki, pokroić na mniejsze kawałki, przełożyć do plastikowego pojemnika. Pojemnik z bananami zamknąć i wstawić na kilka godzin do zamrażalnika.

Sorbet bananowy

Krok 2 z 5

Zamrożone banany przełożyć do miski blendera. Z cytryny wycisnąć sok, wlać go do zamrożonych bananów. Dodać też do nich cukier puder.

Sorbet bananowy

Krok 3 z 5

Wlać mocno schłodzoną wodę.

Sorbet bananowy

Krok 4 z 5

Wszystko bardzo dokładnie zmiksować.

Sorbet bananowy

Krok 5 z 5

Gotowy sorbet można od razu podawać lub zmrozić dodatkowo w zamrażalniku.

Prosty, pyszny sorbet z bananów z sokiem cytrynowym to wspaniała alternatywa do zwykłych lodów. Wykonanie nie sprawi Ci trudności, a smak zachwyci wszystkich domowników. Wcześniej obrane, zmarznięte banany zmiksuj z odrobinką soku z cytryny i cukru pudru. Tak przygotowany sorbet bananowy możesz podawać od razu, dekorując listkiem świeżej mięty.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 1

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
K Krystyna
.

Ile tej wody trzeba dolać ???

Pokaż więcej komentarzy