Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Zupy
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na pomidory
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
  • Kontakt
Sorbet bananowy

Sorbet bananowy

(0)
3 godz 15 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Beatris

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
5 
Banany
1 
Cytryna
4  łyżek
Cukier puder
0.5  szklanka
Przegotowana zimna woda
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
1.77 g
Węglowodany
43.02 g
Tłuszcze
0.53 g
Wartość energetyczna
166.6 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Prosty, pyszny sorbet z bananów z sokiem cytrynowym to wspaniała alternatywa do zwykłych lodów. Wykonanie nie sprawi Ci trudności, a smak zachwyci wszystkich domowników. Wcześniej obrane, zmarznięte banany zmiksuj z odrobinką soku z cytryny i cukru pudru. Tak przygotowany sorbet bananowy możesz podawać od razu, dekorując listkiem świeżej mięty.

Przygotowanie

195 min
  • Krok 1

    5 min
    Banany obrać ze skórki, pokroić na mniejsze kawałki, przełożyć do plastikowego pojemnika. Pojemnik z bananami zamknąć i wstawić na kilka godzin do zamrażalnika.
  • Krok 2

    3 min
    Zamrożone banany przełożyć do miski blendera. Z cytryny wycisnąć sok, wlać go do zamrożonych bananów. Dodać też do nich cukier puder.
  • Krok 3

    2 min
    Wlać mocno schłodzoną wodę.
  • Krok 4

    5 min
    Wszystko bardzo dokładnie zmiksować.
  • Krok 5

    1 min
    Gotowy sorbet można od razu podawać lub zmrozić dodatkowo w zamrażalniku.
Sorbet bananowy

Krok 1 z 5

Banany obrać ze skórki, pokroić na mniejsze kawałki, przełożyć do plastikowego pojemnika. Pojemnik z bananami zamknąć i wstawić na kilka godzin do zamrażalnika.

Sorbet bananowy

Krok 2 z 5

Zamrożone banany przełożyć do miski blendera. Z cytryny wycisnąć sok, wlać go do zamrożonych bananów. Dodać też do nich cukier puder.

Sorbet bananowy

Krok 3 z 5

Wlać mocno schłodzoną wodę.

Sorbet bananowy

Krok 4 z 5

Wszystko bardzo dokładnie zmiksować.

Sorbet bananowy

Krok 5 z 5

Gotowy sorbet można od razu podawać lub zmrozić dodatkowo w zamrażalniku.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 1

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
K Krystyna

Ile tej wody trzeba dolać ???

Winiary
Expert

Pół szklanki przegotowanej zimnej wody.

Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Deser
  • Kuchnia europejska
  • Popołudniowa przekąska
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Krem bananowy

    Krem bananowy

    15 min Łatwy
  • Sorbet gruszkowy

    Sorbet gruszkowy

    2 godz 18 min Łatwy
  • Sorbet jabłkowy

    Sorbet jabłkowy

    3 godz 16 min Łatwy
  • Szejk czekoladowy

    Szejk czekoladowy

    20 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu