Sorbet bananowy
195min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
1.77 g
Węglowodany
43.02 g
Tłuszcze
0.53 g
Wartość energetyczna
166.6 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
195 min
Krok 1
5 min
Banany obrać ze skórki, pokroić na mniejsze kawałki, przełożyć do plastikowego pojemnika. Pojemnik z bananami zamknąć i wstawić na kilka godzin do zamrażalnika.
Krok 2
3 min
Zamrożone banany przełożyć do miski blendera. Z cytryny wycisnąć sok, wlać go do zamrożonych bananów. Dodać też do nich cukier puder.
Krok 3
2 min
Wlać mocno schłodzoną wodę.
Krok 4
5 min
Wszystko bardzo dokładnie zmiksować.
Krok 5
1 min
Gotowy sorbet można od razu podawać lub zmrozić dodatkowo w zamrażalniku.
Prosty, pyszny sorbet z bananów z sokiem cytrynowym to wspaniała alternatywa do zwykłych lodów. Wykonanie nie sprawi Ci trudności, a smak zachwyci wszystkich domowników. Wcześniej obrane, zmarznięte banany zmiksuj z odrobinką soku z cytryny i cukru pudru. Tak przygotowany sorbet bananowy możesz podawać od razu, dekorując listkiem świeżej mięty.
Komentarze 1