Sorbet malinowy
149min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
3.1 g
Węglowodany
64.86 g
Tłuszcze
2.78 g
Wartość energetyczna
283.34 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
149 min
Krok 1
7 min
Mleko wlej do wysokiego naczynia, wsypuj do niego, miksując, powoli Bitą Śmietanę i ubijaj ją przez ok. 5 minut.
Krok 2
10 min
Maliny zmiksuj, przetrzyj przez sito.
Krok 3
5 min
Zagotuj 1 szklankę wody z cukrem, ostudź, połącz z musem malinowym, Bitą Śmietaną i sokiem z cytryny.
Krok 4
0 min
Wstaw do zamrażalnika na 2 godziny, zamieszaj od czasu do czasu.
Krok 5
2 min
Łyżką do porcjowania włóż do pucharków kulki lodów.
Lodowo-owocowy deser nie tylko na upały - bo wyborny sorbet malinowy możemy przyrządzić nawet w środku zimy z mrożonych owoców. Pięknie prezentuje się udekorowany bitą śmietaną, owocami (świeżymi lub z konfitur) oraz wiórkami gorzkiej czekolady. A na specjalne okazje możemy podać sorbet ze świeżym kwiatem.
Komentarze 0