Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Lodowo-owocowy deser nie tylko na upały - bo wyborny sorbet malinowy możemy przyrządzić nawet w środku zimy z mrożonych owoców. Pięknie prezentuje się udekorowany bitą śmietaną, owocami (świeżymi lub z konfitur) oraz wiórkami gorzkiej czekolady. A na specjalne okazje możemy podać sorbet ze świeżym kwiatem.
Przygotowanie
149 min
Krok 1
7 min
Mleko wlej do wysokiego naczynia, wsypuj do niego, miksując, powoli Bitą Śmietanę i ubijaj ją przez ok. 5 minut.
Krok 2
10 min
Maliny zmiksuj, przetrzyj przez sito.
Krok 3
5 min
Zagotuj 1 szklankę wody z cukrem, ostudź, połącz z musem malinowym, Bitą Śmietaną i sokiem z cytryny.
Krok 4
0 min
Wstaw do zamrażalnika na 2 godziny, zamieszaj od czasu do czasu.
Krok 5
2 min
Łyżką do porcjowania włóż do pucharków kulki lodów.
Krok 1
z
5
Mleko wlej do wysokiego naczynia, wsypuj do niego, miksując, powoli Bitą Śmietanę i ubijaj ją przez ok. 5 minut.
Krok 2
z
5
Maliny zmiksuj, przetrzyj przez sito.
Krok 3
z
5
Zagotuj 1 szklankę wody z cukrem, ostudź, połącz z musem malinowym, Bitą Śmietaną i sokiem z cytryny.
Krok 4
z
5
Wstaw do zamrażalnika na 2 godziny, zamieszaj od czasu do czasu.
Krok 5
z
5
Łyżką do porcjowania włóż do pucharków kulki lodów.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0