Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sorbet jabłkowy z miętowym akcentem to orzeźwiająca propozycja na gorące popołudnia. Słodkim dodatkiem do sorbetu będzie cukier wanilinowy WINIARY, który świetnie będzie kontrastował z sokiem z cytryny. Deser podawaj w ozdobnych miseczkach z dodatkiem świeżych owoców sezonowych.
Przygotowanie
196 min
Krok 1
10 min
Jabłka obrać i usunąć z nich pestki. Następnie pokroić je, przełożyć do pojemnika i od razu polać sokiem z cytryny.
Krok 2
180 min
Pojemnik zamknąć, jabłka mocno zamrozić.
Krok 3
5 min
Do zamrożonych owoców dodać pozostałe składniki i starannie zmiksować.
Krok 4
1 min
Podawać od razu lub dodatkowo zmrozić.
Krok 1
z
4
Jabłka obrać i usunąć z nich pestki. Następnie pokroić je, przełożyć do pojemnika i od razu polać sokiem z cytryny.
Krok 2
z
4
Pojemnik zamknąć, jabłka mocno zamrozić.
Krok 3
z
4
Do zamrożonych owoców dodać pozostałe składniki i starannie zmiksować.
Krok 4
z
4
Podawać od razu lub dodatkowo zmrozić.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0