Sorbet jabłkowy
196min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
0.67 g
Węglowodany
49.22 g
Tłuszcze
0.33 g
Wartość energetyczna
201.67 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
196 min
Krok 1
10 min
Jabłka obrać i usunąć z nich pestki. Następnie pokroić je, przełożyć do pojemnika i od razu polać sokiem z cytryny.
Krok 2
180 min
Pojemnik zamknąć, jabłka mocno zamrozić.
Krok 3
5 min
Do zamrożonych owoców dodać pozostałe składniki i starannie zmiksować.
Krok 4
1 min
Podawać od razu lub dodatkowo zmrozić.
Sorbet jabłkowy z miętowym akcentem to orzeźwiająca propozycja na gorące popołudnia. Słodkim dodatkiem do sorbetu będzie cukier wanilinowy WINIARY, który świetnie będzie kontrastował z sokiem z cytryny. Deser podawaj w ozdobnych miseczkach z dodatkiem świeżych owoców sezonowych.
Komentarze 0