Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sok malinowy na zimę

0
27 min
Łatwy

Składniki

-
3 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 kg
Maliny
3 porcji
Cukier
1 porcja
Woda

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
42.1 g
Tłuszcze
2.17 g
Białko
4 g
Wartość energetyczna
182.23 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

27 min
Krok 1
10 min
Świeże maliny przebieramy i pozbywamy się ewentualnych szypułek, delikatnie płuczemy.
Krok 2
5 min
Owoce wsypujemy do przygotowanych wcześniej, małych słoiczków do połowy wysokości. Na warstwę malin sypiemy łyżkę cukru. Dokładamy malin "pod zakrętkę" i znów posypujemy łyżką cukru.Jeżeli mamy większe słoiki, maliny przesypujemy cukrem co 4 - 5 cm warstwy.
Krok 3
2 min
Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy przez 5 minut od zagotowania wody. Odstawiamy do ostygnięcia.
Sok malinowy na zimę

Krok 1 z 3

Świeże maliny przebieramy i pozbywamy się ewentualnych szypułek, delikatnie płuczemy.

Sok malinowy na zimę

Krok 2 z 3

Owoce wsypujemy do przygotowanych wcześniej, małych słoiczków do połowy wysokości. Na warstwę malin sypiemy łyżkę cukru. Dokładamy malin "pod zakrętkę" i znów posypujemy łyżką cukru.Jeżeli mamy większe słoiki, maliny przesypujemy cukrem co 4 - 5 cm warstwy.

Sok malinowy na zimę

Krok 3 z 3

Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy przez 5 minut od zagotowania wody. Odstawiamy do ostygnięcia.

Z rzeczy pysznych, które mogą stać w spiżarni podczas długich zimowych wieczorów, są niewątpliwie słoiki z sokiem malinowym na zimę. Zatem jeśli w pełni sezonu na maliny przygotujesz odpowiednią ilość takiego soku, nie będą ci straszne chłodne, zimowe wieczory. Słodki sok malinowy na zimę można dodawać do herbaty lub do smakowitych deserów. Sok malinowy doda aromatu każdej potrawie, a swoim pięknym rubinowym kolorem niewątpliwie też poprawi humor!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika