Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Gęsty sok z wiśni świetnie nada się nie tylko do wypicia z wodą, ale też rozgrzeje nas w chłodne zimowe dni. Dodany do herbaty smakuje wybornie! Sprawdźcie sami! Smacznego!
Przygotowanie
50 min
Krok 1
5 min
Umyć i włożyć do słoików wiśnie.
Krok 2
2 min
Do garnka wlać wodę i wsypać do niej cukier, zagotować aż rozpuści się cukier.
Krok 3
3 min
Zalać wiśnie w słoikach przygotowanym syropem i zakręcić słoiki.
Krok 4
10 min
Po około 10 minutach słoiki z sokiem zagotować.
Krok 5
30 min
Po zagotowaniu odstawić do przestudzenia.
Krok 1
z
5
Umyć i włożyć do słoików wiśnie.
Krok 2
z
5
Do garnka wlać wodę i wsypać do niej cukier, zagotować aż rozpuści się cukier.
Krok 3
z
5
Zalać wiśnie w słoikach przygotowanym syropem i zakręcić słoiki.
Krok 4
z
5
Po około 10 minutach słoiki z sokiem zagotować.
Krok 5
z
5
Po zagotowaniu odstawić do przestudzenia.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0