Sok z wiśni
50min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
6 g
Węglowodany
97.08 g
Tłuszcze
1.8 g
Wartość energetyczna
392.88 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
50 min
Krok 1
5 min
Umyć i włożyć do słoików wiśnie.
Krok 2
2 min
Do garnka wlać wodę i wsypać do niej cukier, zagotować aż rozpuści się cukier.
Krok 3
3 min
Zalać wiśnie w słoikach przygotowanym syropem i zakręcić słoiki.
Krok 4
10 min
Po około 10 minutach słoiki z sokiem zagotować.
Krok 5
30 min
Po zagotowaniu odstawić do przestudzenia.
Gęsty sok z wiśni świetnie nada się nie tylko do wypicia z wodą, ale też rozgrzeje nas w chłodne zimowe dni. Dodany do herbaty smakuje wybornie! Sprawdźcie sami! Smacznego!
Komentarze 0