Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Smalec wegetariański z ciecierzycy

0
637 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 szklanka
Ciecierzyca
3 
Cebula
1 
Jabłka
1 trochę
Majeranek
1 szczypta
Czosnek granulowany
1 szczypta
Pieprz czarny
1 trochę
Sól
1 trochę
Oliwa z oliwek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
6.74 g
Węglowodany
26.25 g
Tłuszcze
2.58 g
Wartość energetyczna
149.15 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

637 min
Krok 1
600 min
Suchą ciecierzycę zalałam na noc zimną wodą, Po kilkunastu godzinach zmieniłam wodę na czystą.
Krok 2
20 min
Ziarenka ugotowałam do miękkości. Ugotowaną ciecierzycę zmiksowałam na gładko.
Krok 3
10 min
Cebule drobno posiekane zrumieniłam na złoto na kilku łyżkach oleju. Do gotowej cebuli dodałam starte na grubych oczkach jabłko.
Krok 4
5 min
Po chwili smażenia przyprawiłam szczyptą czosnku, pieprzem, solą i roztartym majerankiem. Na koniec dodałam zmiksowaną ciecierzycę i dokładnie wymieszałam.
Krok 5
2 min
Po lekkim wystudzenia pasta jest gotowa do spożycia. Najlepiej smakuje pierwszego dnia.
Smalec wegetariański z ciecierzycy

Krok 1 z 5

Suchą ciecierzycę zalałam na noc zimną wodą, Po kilkunastu godzinach zmieniłam wodę na czystą.

Smalec wegetariański z ciecierzycy

Krok 2 z 5

Ziarenka ugotowałam do miękkości. Ugotowaną ciecierzycę zmiksowałam na gładko.

Smalec wegetariański z ciecierzycy

Krok 3 z 5

Cebule drobno posiekane zrumieniłam na złoto na kilku łyżkach oleju. Do gotowej cebuli dodałam starte na grubych oczkach jabłko.

Smalec wegetariański z ciecierzycy

Krok 4 z 5

Po chwili smażenia przyprawiłam szczyptą czosnku, pieprzem, solą i roztartym majerankiem. Na koniec dodałam zmiksowaną ciecierzycę i dokładnie wymieszałam.

Smalec wegetariański z ciecierzycy

Krok 5 z 5

Po lekkim wystudzenia pasta jest gotowa do spożycia. Najlepiej smakuje pierwszego dnia.

"Smalec" z ciecierzycy to pyszna pasta, która mimo skromnego wyglądu przekonuje do siebie wegetarian jak i potrafi mile zaskoczyć mięsożerców.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika