
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Śledź po chłopsku

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
25 minKrok 2
10 minKrok 3
30 minKrok 4
5 minKrok 5
5 minKrok 1 z 5
Ziemniaki oraz jajka ugotować i ostudzić.
Krok 2 z 5
Ziemniaki obrać i pokroić w plastry, jajka obrać ze skorupek i pokroić w kosteczkę.
Krok 3 z 5
Śledzia namoczyć w mleku lub letniej wodzie z odrobiną cukru. Moczyć minimum 30 minut.
Krok 4 z 5
Białą część pora drobno posiekać, ogórka pokroić w kosteczkę, a śledzia w dzwonka.
Krok 5 z 5
W salaterce układać kolejno porcjami: ogórki, śledzia, ziemniaki, posypać pieprzem czosnkowym, dalej dodać por, jajko, majonez. Następnie powtórzyć ogórki, śledzia, por, jajko, ziemniaki, majonez i posypać po wierzchu słodka papryką. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0