Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kiedy masz ochotę na ciasto, ale nie możesz zdecydować się na jakie… wybierz dwa. Nasza propozycja to połączenie murzynka z sernikiem. To zaskakujące rozwiązanie jest idealne, żeby zabłysnąć przed znajomymi czy rodziną. Pokochają je także dzieci, które mogą być znudzone tradycyjnymi wypiekami. Smacznego!
Przygotowanie
110 min
Krok 1
20 min
Margarynę, mleko, kakao i cukier włożyć do rondelka i gotować do momentu aż cukier się rozpuści i masa będzie gładka. Ostudzić. Dodawać do ciasta po jednym żółtku ciągle mieszając. Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać delikatnie do ciasta.
Krok 2
15 min
Z powstalej masy odlac 2/3 szklanki (z tego powstanie polewa), resztę masy wymieszać z przestaną mąką i proszkiem do pieczenia. Dodawać do ciasta po jednym żółtku ciągle mieszając. Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać delikatnie do ciasta.
Krok 3
5 min
Białka oddzielić od żółtek.
Krok 4
10 min
Twaróg zmiksować z cukrem, dodać żółtka, mąkę i miękkie masło. Białka ubić na sztywno i wymieszać delikatnie do masy serowej.
Krok 5
5 min
Tortownicę o śr. 26cm, wyłożyć papierem do pieczenia. Do tortownicy wyłożyć 3/4 ciasta czekoladowego, na ciasto wyłożyć masę serową - najlepiej łyżką na wierzch wyłożyć resztę ciasta czekoladowego.
Krok 6
55 min
Piec w temp. 180°C ok. 50 minut. Upieczone i lekko przestudzone ciasto polać odłożona wcześniej polewą i posypać wiorkami kokosowymi. Schłodzić w lodówce.
Krok 1
z
6
Margarynę, mleko, kakao i cukier włożyć do rondelka i gotować do momentu aż cukier się rozpuści i masa będzie gładka. Ostudzić. Dodawać do ciasta po jednym żółtku ciągle mieszając. Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać delikatnie do ciasta.
Krok 2
z
6
Z powstalej masy odlac 2/3 szklanki (z tego powstanie polewa), resztę masy wymieszać z przestaną mąką i proszkiem do pieczenia. Dodawać do ciasta po jednym żółtku ciągle mieszając. Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać delikatnie do ciasta.
Krok 3
z
6
Białka oddzielić od żółtek.
Krok 4
z
6
Twaróg zmiksować z cukrem, dodać żółtka, mąkę i miękkie masło. Białka ubić na sztywno i wymieszać delikatnie do masy serowej.
Krok 5
z
6
Tortownicę o śr. 26cm, wyłożyć papierem do pieczenia. Do tortownicy wyłożyć 3/4 ciasta czekoladowego, na ciasto wyłożyć masę serową - najlepiej łyżką na wierzch wyłożyć resztę ciasta czekoladowego.
Krok 6
z
6
Piec w temp. 180°C ok. 50 minut. Upieczone i lekko przestudzone ciasto polać odłożona wcześniej polewą i posypać wiorkami kokosowymi. Schłodzić w lodówce.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0