
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł

Sernik bez sera
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Wierzch ciasta posyp cukrem pudrem. Dodatkowo możesz udekorować je listkami melisy lub mięty. To również świetna propozycja na Święta – tradycyjne ciasto w nowym wydaniu.
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
10 minKrok 3
10 minKrok 4
5 minKrok 5
5 minKrok 6
80 minKrok 7
1 min
Krok 1 z 7
Tortownicę wysmaruj masłem i posyp bułką tartą lub wyłóż papierem do pieczenia.

Krok 2 z 7
Żółtka utrzyj z połową szklanki cukru pudru. Dodaj jogurt, zawartość opakowania Budyniu o smaku waniliowym WINIARY oraz olej i zmiksuj.

Krok 3 z 7
Białka ubij na sztywną pianę, dodaj pozostały cukier puder i Cukier wanilinowy WINIARY.

Krok 4 z 7
Pianę z białek delikatnie wymieszaj z masą jogurtową i przełóż do tortownicy.

Krok 5 z 7
Piekarnik rozgrzej do temp. 160-170℃. Na dole ustaw dużą blachę i napełnij ją gorącą wodą.

Krok 6 z 7
Tortownicę wstaw na kratkę, nad blachą z wodą. Piecz około 1 godziny i 20 minut. Nie otwieraj piekarnika podczas pieczenia.

Krok 7 z 7
Wyłącz piekarnik i zostaw ciasto w środku do całkowitego wystygnięcia.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 4