Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sernik bez sera

(6)
2 godz 25 min
Średni
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
16 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

5 
Jajko
300  g
Cukier puder
800  g
Jogurt naturalny
0.5  szklanka
Olej słonecznikowy lub rzepakowy
16  g
Cukier z wanilią

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
3.71 g
Węglowodany
22.8 g
Tłuszcze
9.84 g
Wartość energetyczna
203.51 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

145 min
Krok 1
5 min
Tortownicę wysmaruj masłem i posyp bułką tartą lub wyłóż papierem do pieczenia.
Krok 2
10 min
Żółtka utrzyj z połową szklanki cukru pudru. Dodaj jogurt, budyń, olej i krótko zmiksuj.
Krok 3
10 min
Białka ubij na sztywną pianę, dodaj pozostały cukier puder i Cukier wanilinowy WINIARY.
Krok 4
5 min
Pianę z białek delikatnie wymieszaj z masą jogurtową i przełóż do tortownicy.
Krok 5
5 min
Piekarnik rozgrzej do temp. 160-170 st.C. Na dole ustaw dużą blachę i napełnij ją gorącą wodą.
Krok 6
80 min
Tortownicę wstaw na kratkę, nad blachą z wodą. Piecz około 1 godziny i 20 minut. Nie otwieraj piekarnika podczas pieczenia.
Krok 7
30 min
Wyłącz piekarnik i zostaw ciasto w środku do całkowitego wystygnięcia.
Sernik bez sera

Krok 1 z 7

Tortownicę wysmaruj masłem i posyp bułką tartą lub wyłóż papierem do pieczenia.

Sernik bez sera

Krok 2 z 7

Żółtka utrzyj z połową szklanki cukru pudru. Dodaj jogurt, budyń, olej i krótko zmiksuj.

Sernik bez sera

Krok 3 z 7

Białka ubij na sztywną pianę, dodaj pozostały cukier puder i Cukier wanilinowy WINIARY.

Sernik bez sera

Krok 4 z 7

Pianę z białek delikatnie wymieszaj z masą jogurtową i przełóż do tortownicy.

Sernik bez sera

Krok 5 z 7

Piekarnik rozgrzej do temp. 160-170 st.C. Na dole ustaw dużą blachę i napełnij ją gorącą wodą.

Sernik bez sera

Krok 6 z 7

Tortownicę wstaw na kratkę, nad blachą z wodą. Piecz około 1 godziny i 20 minut. Nie otwieraj piekarnika podczas pieczenia.

Sernik bez sera

Krok 7 z 7

Wyłącz piekarnik i zostaw ciasto w środku do całkowitego wystygnięcia.

Jeśli sernik, to z sera, rzecz jasna. A tutaj się okazuje, że niekoniecznie ;) Proponujemy pyszny, puszysty i pachnący wanilią sernik, bez sera! Do jego przygotowania wykorzystaj Budyń o smaku śmietanowym bez cukru WINIARY, jajko i jogurt naturalny. Wierzch ciasta dodatkowo posyp cukrem pudrem, a dodatkowo możesz udekorować kawałki listkami melisy lub mięty. Podając sernik, jeśli masz pod ręką owoce, możesz dołożyć je dodatkowo na talerzyku. To również świetna propozycja na Wielkanoc – tradycyjny sernik, w nowym wydaniu.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Ogólna ocena

4.8 z 5
4.8333333333333
Wszystkich ocen: 6
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
66
55
11
00
00
00
Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) wt., 05/18/2021 - 19:59 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) sob., 03/27/2021 - 11:12 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) ndz., 02/21/2021 - 17:52 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) czw., 02/11/2021 - 09:21 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) ndz., 12/27/2020 - 19:40 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
Average: 4 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) pt., 12/18/2020 - 14:50 CET
Czy ta opinia jest przydatna?

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha