Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sandacz w galarecie to potrawa, która świetnie wpisze się w polskie tradycje, dodając jej trochę pikanterii. Żelatyna WINIARY, pozwoli zebrać razem wszystkie składniki, świetnie się zwiąże i nada kolorytu całemu daniu. Dodajmy trochę przypraw, aby jeszcze bardziej wzmocnić smak potrawy. Pycha!
Przygotowanie
160 min
Krok 1
15 min
Sandacza oprawiamy i filetujemy.
Krok 2
5 min
Kroimy go na większe kawałki, następnie posypujemy solą i wstawiamy do lodówki.
Krok 3
25 min
Wywar robimy z łba, ości, cebuli oraz włoszczyzny.
Krok 4
5 min
Wywar cedzimy, a następnie wkładamy kawałki sandacza.
Krok 5
32 min
Gotujemy to pod przykryciem około 32 minut, a następnie po upływie tego czasu rybkę delikatnie wyjmujemy, by się nam nie rozwaliła.
Krok 6
15 min
Moczymy żelatynę w 4 łyżkach wody, jak już napęcznieje, wtedy do wywaru (odcedzonego) dodajemy razem z białkami jajek. Trzeba zagotować i przecedzić przez sitko.
Krok 7
63 min
Układamy kawałki sandacza na dnie naczynia i następnie zalewamy to galaretką i wstawiamy do lodówki.
Krok 1
z
7
Sandacza oprawiamy i filetujemy.
Krok 2
z
7
Kroimy go na większe kawałki, następnie posypujemy solą i wstawiamy do lodówki.
Krok 3
z
7
Wywar robimy z łba, ości, cebuli oraz włoszczyzny.
Krok 4
z
7
Wywar cedzimy, a następnie wkładamy kawałki sandacza.
Krok 5
z
7
Gotujemy to pod przykryciem około 32 minut, a następnie po upływie tego czasu rybkę delikatnie wyjmujemy, by się nam nie rozwaliła.
Krok 6
z
7
Moczymy żelatynę w 4 łyżkach wody, jak już napęcznieje, wtedy do wywaru (odcedzonego) dodajemy razem z białkami jajek. Trzeba zagotować i przecedzić przez sitko.
Krok 7
z
7
Układamy kawałki sandacza na dnie naczynia i następnie zalewamy to galaretką i wstawiamy do lodówki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0