Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Sałatka ziemniaczana ze szparagami i sosem curry

(0)
1 godz 4 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Winiary
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
0.5  kg
Młode ziemniaki
1  pęczek
Zielone szparagi
400  g
Groszek (może być mrożony)
1  pęczek
Dymka
4 
Rzodkiewka
4  łyżek
Majonez Dekoracyjny Winiary
1.5  łyżeczek
Przyprawa curry
3  ząbków
Czosnek
trochę
Sól
trochę
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
12.56 g
Węglowodany
45.91 g
Tłuszcze
16.12 g
Wartość energetyczna
342.67 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Sałatka ziemniaczana ze szparagami i sosem curry

to rewelacyjny, wiosenny sposób na młode ziemniaki - wypróbuj na lunch do pracy lub obiad dla dziecka!

Przygotowanie

64 min
  • Krok 1

    12 min
    Umyte ziemniaki przełóż̇ do dużego garnka, zalej wodą i zagotuj.
  • Krok 2

    20 min
    Dodaj łyżeczkę soli i gotuj około 20 minut, aż będą miękkie. Na ostatnie 7 minut dodaj zielony groszek.
  • Krok 3

    10 min
    Ziemniaki odcedź, przestudź i obierz (jeśli wolisz, możesz zostawić je w skórkach).
  • Krok 4

    5 min
    Szparagi sparz przez kilka minut we wrzątku, tak aby pozostały chrupiące.
  • Krok 5

    5 min
    Białą i zieloną część dymki drobniutko posiekaj.
  • Krok 6

    3 min
    Rzodkiewki pokrój w plasterki.
  • Krok 7

    3 min
    Majonez Dekoracyjny WINIARY wymieszaj z curry i posiekanym czosnkiem.
  • Krok 8

    3 min
    Do dużej miski przełóż ziemniaki i groszek, dodaj posiekaną białą cześć dymki, rzodkiewki, majonez z curry i czosnkiem i wymieszaj.
  • Krok 9

    3 min
    Posyp posiekanym zielonym szczypiorkiem z dymki.
Sałatka ziemniaczana ze szparagami i sosem curry

Krok 1 z 9

Umyte ziemniaki przełóż̇ do dużego garnka, zalej wodą i zagotuj.

Sałatka ziemniaczana ze szparagami i sosem curry

Krok 2 z 9

Dodaj łyżeczkę soli i gotuj około 20 minut, aż będą miękkie. Na ostatnie 7 minut dodaj zielony groszek.

Sałatka ziemniaczana ze szparagami i sosem curry

Krok 3 z 9

Ziemniaki odcedź, przestudź i obierz (jeśli wolisz, możesz zostawić je w skórkach).

Sałatka ziemniaczana ze szparagami i sosem curry

Krok 4 z 9

Szparagi sparz przez kilka minut we wrzątku, tak aby pozostały chrupiące.

Sałatka ziemniaczana ze szparagami i sosem curry

Krok 5 z 9

Białą i zieloną część dymki drobniutko posiekaj.

Sałatka ziemniaczana ze szparagami i sosem curry

Krok 6 z 9

Rzodkiewki pokrój w plasterki.

Sałatka ziemniaczana ze szparagami i sosem curry

Krok 7 z 9

Majonez Dekoracyjny WINIARY wymieszaj z curry i posiekanym czosnkiem.

Sałatka ziemniaczana ze szparagami i sosem curry

Krok 8 z 9

Do dużej miski przełóż ziemniaki i groszek, dodaj posiekaną białą cześć dymki, rzodkiewki, majonez z curry i czosnkiem i wymieszaj.

Sałatka ziemniaczana ze szparagami i sosem curry

Krok 9 z 9

Posyp posiekanym zielonym szczypiorkiem z dymki.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Dzień Matki
  • Lunch
  • Na zimno
  • Popołudniowa przekąska
  • Rodzinne spotkanie
  • Sałatka
  • Spotkanie z przyjaciółmi
  • Szparag
  • Urodziny
  • Walentynki
  • Wegetariańskie
  • Ziemniaki

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Sałatka ziemniaczana z chorizo

    41 min Łatwy
  • Musztardowa sałatka jarzynowa

    1 godz 20 min Średni
  • Wiejska potrawka jarzynowa

    51 min Łatwy
  • Zupa z wędliny i zielonego groszku

    30 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu