
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł

Sałatka ziemniaczana ze szparagami i sosem curry

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Sałatka ziemniaczana ze szparagami i sosem curry
to rewelacyjny, wiosenny sposób na młode ziemniaki - wypróbuj na lunch do pracy lub obiad dla dziecka!Przygotowanie
Krok 1
12 minKrok 2
20 minKrok 3
10 minKrok 4
5 minKrok 5
5 minKrok 6
3 minKrok 7
3 minKrok 8
3 minKrok 9
3 min
Krok 1 z 9
Umyte ziemniaki przełóż̇ do dużego garnka, zalej wodą i zagotuj.

Krok 2 z 9
Dodaj łyżeczkę soli i gotuj około 20 minut, aż będą miękkie. Na ostatnie 7 minut dodaj zielony groszek.

Krok 3 z 9
Ziemniaki odcedź, przestudź i obierz (jeśli wolisz, możesz zostawić je w skórkach).

Krok 4 z 9
Szparagi sparz przez kilka minut we wrzątku, tak aby pozostały chrupiące.

Krok 5 z 9
Białą i zieloną część dymki drobniutko posiekaj.

Krok 6 z 9
Rzodkiewki pokrój w plasterki.

Krok 7 z 9
Majonez Dekoracyjny WINIARY wymieszaj z curry i posiekanym czosnkiem.

Krok 8 z 9
Do dużej miski przełóż ziemniaki i groszek, dodaj posiekaną białą cześć dymki, rzodkiewki, majonez z curry i czosnkiem i wymieszaj.

Krok 9 z 9
Posyp posiekanym zielonym szczypiorkiem z dymki.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0