Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sałatka z ryżem i tuńczykiem

0
19 min
Łatwy

Składniki

-
10 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 puszek
Ryba, tuńczyk, biały, w puszkach w wodzie, odsączone substancje stałe
1 puszka
Kukurydza
250 g
Jajko, całe, gotowane, na twardo
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
2 
Ogórki konserwowe, ogórek, koperek, obniżona zawartość sodu
1 Płaska łyżka
2 kubków
Ryż biały, długoziarnisty, parzony, wzbogacony, gotowany
100 g
Papryka marynowana
0.5 
Cebula

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
6.31 g
Białko
13.7 g
Węglowodany
17.08 g
Wartość energetyczna
178.34 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

19 min
Krok 1
10 min
Ryż ugotuj według wskazań na opakowaniu.
Krok 2
8 min
Jajka zetrzyj na tarce, cebule pokrój w cienkie piórka, a ogórka i paprykę w małą kostkę.
Krok 3
1 min
Połącz wszystkie składniki wraz z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY i przyprawami. Przed podaniem schłodź w lodówce.
Sałatka z ryżem i tuńczykiem

Krok 1 z 3

Ryż ugotuj według wskazań na opakowaniu.

Sałatka z ryżem i tuńczykiem

Krok 2 z 3

Jajka zetrzyj na tarce, cebule pokrój w cienkie piórka, a ogórka i paprykę w małą kostkę.

Sałatka z ryżem i tuńczykiem

Krok 3 z 3

Połącz wszystkie składniki wraz z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY i przyprawami. Przed podaniem schłodź w lodówce.

Wykonaj nietypową, a zarazem pyszną i prostą wersję sałatki z ryżem i tuńczykiem. Ugotuj ryż według przepisu na opakowaniu oraz jajka na twardo. Ogórki, cebulkę i paprykę pokrój w odpowiednie wielkości i połącz z wystudzonym ryżem oraz startym na tarce jajkiem. Do sałatki dodaj tuńczyka, majonez dekoracyjny WINIARY i całość dopraw do smaku. Tak przygotowaną sałatkę z ryżem i tuńczykiem dokładnie wymieszaj i serwuj na obiad dla całej rodziny.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika