Sałatka z ryżem i tuńczykiem
19min
Łatwy
2
puszek
Ryba, tuńczyk, biały, w puszkach w wodzie, odsączone substancje stałe
1
puszka
Kukurydza
250
g
Jajko, całe, gotowane, na twardo
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
2
Ogórki konserwowe, ogórek, koperek, obniżona zawartość sodu
1
Płaska łyżka
2
kubków
Ryż biały, długoziarnisty, parzony, wzbogacony, gotowany
100
g
Papryka marynowana
0.5
Cebula
.
Wartości odżywcze
Białko
13.7 g
Węglowodany
17.08 g
Tłuszcze
6.31 g
Wartość energetyczna
178.34 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
19 min
Krok 1
10 min
Ryż ugotuj według wskazań na opakowaniu.
Krok 2
8 min
Jajka zetrzyj na tarce, cebule pokrój w cienkie piórka, a ogórka i paprykę w małą kostkę.
Krok 3
1 min
Połącz wszystkie składniki wraz z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY i przyprawami. Przed podaniem schłodź w lodówce.
Wykonaj nietypową, a zarazem pyszną i prostą wersję sałatki z ryżem i tuńczykiem. Ugotuj ryż według przepisu na opakowaniu oraz jajka na twardo. Ogórki, cebulkę i paprykę pokrój w odpowiednie wielkości i połącz z wystudzonym ryżem oraz startym na tarce jajkiem. Do sałatki dodaj tuńczyka, majonez dekoracyjny WINIARY i całość dopraw do smaku. Tak przygotowaną sałatkę z ryżem i tuńczykiem dokładnie wymieszaj i serwuj na obiad dla całej rodziny.
Komentarze 0