Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sałatka z rukoli, pomidorów i jajek to doskonała przekąska lunchowa, którą przygotujesz w 10 minut. Zobacz, jak smakuje połączenie pomidorów, jajek, czarnych oliwek, rukoli i szczypiorku. Przed podaniem sałatkę z rukoli koniecznie dopraw solą, pieprzem i olejem z bazylią.
Przygotowanie
30 min
Krok 1
10 min
Pomidory, bazylię i rukolę umyć, osuszyć. Rukolę i bazylię porwać na kawałki, pomidory pokroić w ósemki.
Krok 2
10 min
Jajko ugotować na twardo, ostudzić, obrać, pokroić w ćwiartki.
Krok 3
10 min
Oliwki pokroić, szczypiorek drobno posiekać. Wszystkie składniki włożyć do miski, oprószyć solą i pieprzem, polać olejem z bazylią.
Krok 1
z
3
Pomidory, bazylię i rukolę umyć, osuszyć. Rukolę i bazylię porwać na kawałki, pomidory pokroić w ósemki.
Krok 2
z
3
Jajko ugotować na twardo, ostudzić, obrać, pokroić w ćwiartki.
Krok 3
z
3
Oliwki pokroić, szczypiorek drobno posiekać. Wszystkie składniki włożyć do miski, oprószyć solą i pieprzem, polać olejem z bazylią.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0