Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Najlepiej smakuje to, co najpyszniej wygląda. Dlatego dla swoich najbliższych - i tych najmłodszych także, przygotuj kolorowe danie z truskawkami, serem pleśniowym, rukolą i szpinakiem. Idealnie komponuje się z grzankami z razowego pieczywa, z odrobiną masła lub oliwy. Możesz pokroić je w trójkąty lub małe kosteczki, którymi posypiesz sałatkę przed podaniem.
Przygotowanie
20 min
Krok 1
5 min
Sos czosnkowy wymieszaj z jogurtem i miodem. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 2
2 min
Rukolę ze szpinakiem wyłóż do miski.
Krok 3
3 min
Ser feta odsącz z zalewy, posyp pieprzem i obtocz w szczypiorku.
Krok 4
5 min
Truskawki umyj, usuń szypułki i pokrój na ćwiartki.
Krok 5
3 min
Wymieszaj delikatnie warzywa, truskawki i kostki sera.
Krok 6
2 min
Sałatkę polej sosem tuż przed podaniem.
Krok 1
z
6
Sos czosnkowy wymieszaj z jogurtem i miodem. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 2
z
6
Rukolę ze szpinakiem wyłóż do miski.
Krok 3
z
6
Ser feta odsącz z zalewy, posyp pieprzem i obtocz w szczypiorku.
Krok 4
z
6
Truskawki umyj, usuń szypułki i pokrój na ćwiartki.
Krok 5
z
6
Wymieszaj delikatnie warzywa, truskawki i kostki sera.
Krok 6
z
6
Sałatkę polej sosem tuż przed podaniem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0