Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sałatka z rukolą, serem feta i trukawkami

0
20 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3 płaskich łyżek
Jogurt naturalny
1 łyżeczka
Miód
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
150 g
Rukola
1 pęczek
Szpinak świeży
200 g
Ser feta
200 g
Truskawki
1 Płaska łyżka
Szczypiorek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

20 min
Krok 1
5 min
Sos czosnkowy wymieszaj z jogurtem i miodem. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 2
2 min
Rukolę ze szpinakiem wyłóż do miski.
Krok 3
3 min
Ser feta odsącz z zalewy, posyp pieprzem i obtocz w szczypiorku.
Krok 4
5 min
Truskawki umyj, usuń szypułki i pokrój na ćwiartki.
Krok 5
3 min
Wymieszaj delikatnie warzywa, truskawki i kostki sera.
Krok 6
2 min
Sałatkę polej sosem tuż przed podaniem.
Sałatka z rukolą, serem feta i trukawkami

Krok 1 z 6

Sos czosnkowy wymieszaj z jogurtem i miodem. Dopraw solą i pieprzem.

Sałatka z rukolą, serem feta i trukawkami

Krok 2 z 6

Rukolę ze szpinakiem wyłóż do miski.

Sałatka z rukolą, serem feta i trukawkami

Krok 3 z 6

Ser feta odsącz z zalewy, posyp pieprzem i obtocz w szczypiorku.

Sałatka z rukolą, serem feta i trukawkami

Krok 4 z 6

Truskawki umyj, usuń szypułki i pokrój na ćwiartki.

Sałatka z rukolą, serem feta i trukawkami

Krok 5 z 6

Wymieszaj delikatnie warzywa, truskawki i kostki sera.

Sałatka z rukolą, serem feta i trukawkami

Krok 6 z 6

Sałatkę polej sosem tuż przed podaniem.

Najlepiej smakuje to, co najpyszniej wygląda. Dlatego dla swoich najbliższych - i tych najmłodszych także, przygotuj kolorowe danie z truskawkami, serem pleśniowym, rukolą i szpinakiem. Idealnie komponuje się z grzankami z razowego pieczywa, z odrobiną masła lub oliwy. Możesz pokroić je w trójkąty lub małe kosteczki, którymi posypiesz sałatkę przed podaniem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika