Sałatka z rukolą, serem feta i trukawkami
20min
Łatwy
1 Płaska łyżka
3 płaskich łyżek
Jogurt naturalny
1 łyżeczka
Miód
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
150 g
Rukola
1 pęczek
Szpinak świeży
200 g
Ser feta
200 g
Truskawki
1 Płaska łyżka
Szczypiorek
.
Wartości odżywcze
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
20 min
Krok 1
5 min
Sos czosnkowy wymieszaj z jogurtem i miodem. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 2
2 min
Rukolę ze szpinakiem wyłóż do miski.
Krok 3
3 min
Ser feta odsącz z zalewy, posyp pieprzem i obtocz w szczypiorku.
Krok 4
5 min
Truskawki umyj, usuń szypułki i pokrój na ćwiartki.
Krok 5
3 min
Wymieszaj delikatnie warzywa, truskawki i kostki sera.
Krok 6
2 min
Sałatkę polej sosem tuż przed podaniem.
Najlepiej smakuje to, co najpyszniej wygląda. Dlatego dla swoich najbliższych - i tych najmłodszych także, przygotuj kolorowe danie z truskawkami, serem pleśniowym, rukolą i szpinakiem. Idealnie komponuje się z grzankami z razowego pieczywa, z odrobiną masła lub oliwy. Możesz pokroić je w trójkąty lub małe kosteczki, którymi posypiesz sałatkę przed podaniem.
Komentarze 0