Sałatka z rukolą i mozzarellą
25min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
45.68 g
Węglowodany
32.96 g
Tłuszcze
47.43 g
Wartość energetyczna
699.43 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
25 min
Krok 1
15 min
Mozzarellę pokroić w dużą kostkę, cebulę w piórka, pomidora w kostkę, fasolkę odsączyć.
Krok 2
5 min
Rukolę wymieszać z cebulą, serem, fasolką i pomidorem, oprószyć solą i pieprzem.
Krok 3
3 min
Ocet wymieszać z olejem, cukrem i musztardą.
Krok 4
2 min
Sosem polać sałatkę, delikatnie wymieszać.
Posiłek idealny na lunch lub kolację, czyli sałatka z rukolą i mozzarellą z dodatkiem pomidora, cebulki i czerwonej fasoli. Z czym podawać sałatkę? Na przykład z sosem z octu, cukru, oleju i charakternej musztardy.
Komentarze 0