Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sałatka z czerwonej kapusty to obowiązkowy element tradycyjnego polskiego obiadu. Posiekana drobno świeża czerwona kapusta idealnie zestawi się z dodatkiem w postaci Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. Smak sałatki uzupełni papryka i kilka kropli octu. Sałatka z czerwonej kapusty doprawiona odrobiną świeżego pieprzu będzie smacznym dodatkiem do rolad wołowych,śląskich klusek i domowego kompotu.
Przygotowanie
26 min
Krok 1
5 min
Kapustę poszatkuj, zalej wrzącą wodą.
Krok 2
5 min
Gotuj przez 5 minut, dodaj ocet.
Krok 3
2 min
Odsącz i ostudź.
Krok 4
5 min
Papryki oczyść, pokrój w cienkie paski.
Krok 5
3 min
Cebulę obierz i posiekaj.
Krok 6
3 min
Składniki sałatki wymieszaj z Majonezem.
Krok 7
2 min
Dopraw solą, cukrem i pieprzem.
Krok 8
1 min
Podawaj do mięsa jako przystawkę.
Krok 1
z
8
Kapustę poszatkuj, zalej wrzącą wodą.
Krok 2
z
8
Gotuj przez 5 minut, dodaj ocet.
Krok 3
z
8
Odsącz i ostudź.
Krok 4
z
8
Papryki oczyść, pokrój w cienkie paski.
Krok 5
z
8
Cebulę obierz i posiekaj.
Krok 6
z
8
Składniki sałatki wymieszaj z Majonezem.
Krok 7
z
8
Dopraw solą, cukrem i pieprzem.
Krok 8
z
8
Podawaj do mięsa jako przystawkę.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0