Sałatka z czerwonej kapusty
26min
Łatwy
3 łyżek
600 g
Kapusta czerwona
1
Papryka czerwona
1
Papryka zielona
1
Cebula
1 łyżka
Ocet
1 trochę
Sól
1 trochę
Cukier
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
2.95 g
Węglowodany
16.62 g
Tłuszcze
15.44 g
Wartość energetyczna
208.36 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
26 min
Krok 1
5 min
Kapustę poszatkuj, zalej wrzącą wodą.
Krok 2
5 min
Gotuj przez 5 minut, dodaj ocet.
Krok 3
2 min
Odsącz i ostudź.
Krok 4
5 min
Papryki oczyść, pokrój w cienkie paski.
Krok 5
3 min
Cebulę obierz i posiekaj.
Krok 6
3 min
Składniki sałatki wymieszaj z Majonezem.
Krok 7
2 min
Dopraw solą, cukrem i pieprzem.
Krok 8
1 min
Podawaj do mięsa jako przystawkę.
Sałatka z czerwonej kapusty to obowiązkowy element tradycyjnego polskiego obiadu. Posiekana drobno świeża czerwona kapusta idealnie zestawi się z dodatkiem w postaci Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. Smak sałatki uzupełni papryka i kilka kropli octu. Sałatka z czerwonej kapusty doprawiona odrobiną świeżego pieprzu będzie smacznym dodatkiem do rolad wołowych,śląskich klusek i domowego kompotu.
Komentarze 0