Sałatka z bobem i serem niebieskim
35min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
9.63 g
Węglowodany
10.86 g
Tłuszcze
7.14 g
Wartość energetyczna
143.25 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
35 min
Krok 1
25 min
Bób ugotować w osolonej wodzie i wycedzić. Można zdjąć łupinę.
Krok 2
5 min
Pomidora sparzyć i zdjąć skórę, następnie pokroić na kawałki.
Krok 3
5 min
Dymkę posiekać i dodać do pomidora i bobu. Ser pleśniowy pokroić w kostkę, dodać do pozostałych składników i wymieszać.
Sałatka z pleśniowym serkiem i pomidorem wygląda wspaniale, kusi zapachem, a smakuje wręcz wybitnie! To bardzo dobra przegryzka, która będzie gwiazdą każdego przyjęcia. Bób jest niezwykle smaczny i sycący, a serek nada naszej sałatce nowego wymiaru. Mniam!
Komentarze 0