Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sałatka z bakłażana jest świetnym dodatkiem do obiadu. Jest lekka, a przy tym niezwykle smaczna. Podkreśli smak dania głównego oraz sama może do takiego statusu pretendować. Prezentuje się bardzo wiosennie, dzięki czemu na talerzu wygląda wręcz wybornie. Smacznego!
Przygotowanie
55 min
Krok 1
15 min
Kabaczka obrać i ugotować na pół miękko w osolonej wodzie. Ziarna słonecznika uprażyć na suchej patelni. Bakłażana włożyć do nagrzanego piekarnika na 8-10 minut. Następnie obrać ze skórki a miąższ pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło, zeszklić posiekaną cebulę i czosnek, wsypać bakłażana, podsmażyć.
Krok 2
5 min
Następnie do bakłażana dodać pokrojony kabaczek, smażyć przez 5 minut,
Krok 3
5 min
Po 5 minutach dodać paprykę, obrane ze skórki pokrojone pomidorki, podgrzać. Wymieszać z natką pietruszki, przyprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Krok 4
1 min
Posypać prażonym słonecznikiem i posiekanymi ziołami. Podawać na ciepło jako dodatek do obiadu
Krok 1
z
4
Kabaczka obrać i ugotować na pół miękko w osolonej wodzie. Ziarna słonecznika uprażyć na suchej patelni. Bakłażana włożyć do nagrzanego piekarnika na 8-10 minut. Następnie obrać ze skórki a miąższ pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło, zeszklić posiekaną cebulę i czosnek, wsypać bakłażana, podsmażyć.
Krok 2
z
4
Następnie do bakłażana dodać pokrojony kabaczek, smażyć przez 5 minut,
Krok 3
z
4
Po 5 minutach dodać paprykę, obrane ze skórki pokrojone pomidorki, podgrzać. Wymieszać z natką pietruszki, przyprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Krok 4
z
4
Posypać prażonym słonecznikiem i posiekanymi ziołami. Podawać na ciepło jako dodatek do obiadu
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0