Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Sałatka wielowarzywna na zimę
Dodaj do CookBook

Sałatka wielowarzywna na zimę

(0)
50 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest danusia19671
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1 
Kalafior
1 
Brokuł
350  g
Fasolka szparagowa zielona
1 
Papryka żółta
1 
Papryka czerwona
6  szklanek
Woda
0.5  szklanka
Ocet 10%
6  łyżek
Cukier
1  łyżka
Sól
7 
Ziele angielskie
0.5  paczka
Gorczyca mielona
1  łyżka
Olej
1 
Liść laurowy
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
30.3 g
Wartość energetyczna
174.5 kcal
Tłuszcze
5.2 g
Białko
3.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przetwory na zimę to podstawa w każdym domu!
Jeśli zastanawiasz się, z jakich warzyw przyrządzić je tego roku, mamy świetną propozycję! Wykonaj wielowarzywną sałatkę na zimę do której użyjesz mnóstwo wartościowych składników, które wspaniale odżywią Twój organizm zimą. Sprawdź koniecznie przepis na wyśmienite wielowarzywne słoiczki. Sprawdzą się one jako dodatek do obiadu lub jako pyszne uzupełnienie chrupiącego pieczywa z masłem. Mniam!

Przygotowanie

50 min
  • Krok 1

    5 min
    Warzywa umyć, osączyć.
  • Krok 2

    5 min
    Z papryki usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski.
  • Krok 3

    5 min
    Kalafiora i brokuła podzielić na różyczki. Z fasoli szparagowej odciąć końcówki.
  • Krok 4

    5 min
    Wlać wodę do garnka, dodać sól i zagotować.
  • Krok 5

    5 min
    Do wrzącej wody wrzucić fasolkę, brokuła i kalafiora, gotować przez 3 minuty, wybrać łyżką cedzakową.
  • Krok 6

    5 min
    Następnie do tej samej wody wrzucić paprykę, sparzyć.
  • Krok 7

    5 min
    Gorące warzywa wkładać do słoików. Do każdego słoika dodać po listku, łyżce oleju i gorczycę.
  • Krok 8

    10 min
    ZALEWA: Do garnka wlać wodę, ocet, dodać cukier, sól i ziele angielskie, zagotować.
  • Krok 9

    5 min
    Gorącą zalewą zalać sałatkę, zakręcić słoiki, odstawić do góry dnem.
Sałatka wielowarzywna na zimę

Krok 1 z 9

Warzywa umyć, osączyć.

Sałatka wielowarzywna na zimę

Krok 2 z 9

Z papryki usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski.

Sałatka wielowarzywna na zimę

Krok 3 z 9

Kalafiora i brokuła podzielić na różyczki. Z fasoli szparagowej odciąć końcówki.

Sałatka wielowarzywna na zimę

Krok 4 z 9

Wlać wodę do garnka, dodać sól i zagotować.

Sałatka wielowarzywna na zimę

Krok 5 z 9

Do wrzącej wody wrzucić fasolkę, brokuła i kalafiora, gotować przez 3 minuty, wybrać łyżką cedzakową.

Sałatka wielowarzywna na zimę

Krok 6 z 9

Następnie do tej samej wody wrzucić paprykę, sparzyć.

Sałatka wielowarzywna na zimę

Krok 7 z 9

Gorące warzywa wkładać do słoików. Do każdego słoika dodać po listku, łyżce oleju i gorczycę.

Sałatka wielowarzywna na zimę

Krok 8 z 9

ZALEWA: Do garnka wlać wodę, ocet, dodać cukier, sól i ziele angielskie, zagotować.

Sałatka wielowarzywna na zimę

Krok 9 z 9

Gorącą zalewą zalać sałatkę, zakręcić słoiki, odstawić do góry dnem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez laktozy
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Dodatek
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia śródziemnomorska
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Pescetarian
  • Poniżej 300 kcal
  • Sałatka
  • Sałatka
  • środek do polerowania kuchni
  • Warzywa
  • Wegetariańskie
  • Zima
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Sałatka z brokułem, jajkiem i kukurydzą

    Sałatka z brokułem, jajkiem i kukurydzą

    25 min Łatwy
  • Sałatka kalafiorowa z kukurydzą

    Sałatka kalafiorowa z kukurydzą

    13 min Łatwy
  • Sałatka z zupek chińskich

    Sałatka z zupek chińskich

    20 min Łatwy
  • Sałatka z kaszą jaglaną, łososiem gotowanym w maśle, czerwoną cebulą, gruszką i zieloną papryką

    Sałatka z kaszą jaglaną, łososiem gotowanym w maśle, czerwoną cebulą, gruszką i zieloną papryką

    49 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu