Sałatka wielowarzywna na zimę
50min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
3.54 g
Węglowodany
30.27 g
Tłuszcze
5.16 g
Wartość energetyczna
174.51 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
50 min
Krok 1
5 min
Warzywa umyć, osączyć.
Krok 2
5 min
Z papryki usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski.
Krok 3
5 min
Kalafiora i brokuła podzielić na różyczki. Z fasoli szparagowej odciąć końcówki.
Krok 4
5 min
Wlać wodę do garnka, dodać sól i zagotować.
Krok 5
5 min
Do wrzącej wody wrzucić fasolkę, brokuła i kalafiora, gotować przez 3 minuty, wybrać łyżką cedzakową.
Krok 6
5 min
Następnie do tej samej wody wrzucić paprykę, sparzyć.
Krok 7
5 min
Gorące warzywa wkładać do słoików. Do każdego słoika dodać po listku, łyżce oleju i gorczycę.
Krok 8
10 min
ZALEWA: Do garnka wlać wodę, ocet, dodać cukier, sól i ziele angielskie, zagotować.
Krok 9
5 min
Gorącą zalewą zalać sałatkę, zakręcić słoiki, odstawić do góry dnem.
Przetwory na zimę to podstawa w każdym domu!
Jeśli zastanawiasz się, z jakich warzyw przyrządzić je tego roku, mamy świetną propozycję! Wykonaj wielowarzywną sałatkę na zimę do której użyjesz mnóstwo wartościowych składników, które wspaniale odżywią Twój organizm zimą. Sprawdź koniecznie przepis na wyśmienite wielowarzywne słoiczki. Sprawdzą się one jako dodatek do obiadu lub jako pyszne uzupełnienie chrupiącego pieczywa z masłem. Mniam!
Jeśli zastanawiasz się, z jakich warzyw przyrządzić je tego roku, mamy świetną propozycję! Wykonaj wielowarzywną sałatkę na zimę do której użyjesz mnóstwo wartościowych składników, które wspaniale odżywią Twój organizm zimą. Sprawdź koniecznie przepis na wyśmienite wielowarzywne słoiczki. Sprawdzą się one jako dodatek do obiadu lub jako pyszne uzupełnienie chrupiącego pieczywa z masłem. Mniam!
Komentarze 0