Sałatka a’la Waldorf
47min
Łatwy
3 łyżek
3
Jabłka
0.5
Cytryna
300 g
Seler
3 łyżek
Rodzynki
1 szczypta
Pieprz grubo mielony
1 szczypta
Cynamon
2 pęczków
Rukola
1 trochę
Sól
1 trochę
Cukier
5
Orzechy włoskie
.
Wartości odżywcze
Białko
3.32 g
Węglowodany
30.54 g
Tłuszcze
19.23 g
Wartość energetyczna
292.87 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
47 min
Krok 1
10 min
Obierz jabłka, pokrój je w ćwiartki i wytnij gniazda nasienne.
Krok 2
5 min
Pokrój jabłka w kostkę i pomieszaj z połową soku wyciśniętego z cytryny.
Krok 3
5 min
Obierz seler, włóż go na minutę do wrzącej wody, po czym wyjmij i pokrój w słupki.
Krok 4
2 min
Do pokrojonego selera dodaj resztę soku z cytryny.
Krok 5
3 min
Seler dołącz do jabłek.
Krok 6
5 min
Rodzynki zalej wrzątkiem i odstaw na 3 minuty, odsącz i dodaj do warzyw i owoców.
Krok 7
2 min
Dopraw solą, pieprzem, cynamonem i cukrem.
Krok 8
10 min
Orzechy włoskie grubo posiekaj i zrumień na patelni.
Krok 9
3 min
Do połączonych wcześniej składników dodaj Majonez, rukolę i orzechy.
Krok 10
2 min
Podawaj jako przystawkę.
Są takie potrawy, o których można powiedzieć, że byłyby godne królewskiego stołu... Oto przepis na jedną z nich - sałatka a’la Waldorf, która rozpieści Twój zmysł smaku! Danie składa się z kompozycji orzechów włoskich, rukoli, rodzynek, selera, jabłka i cynamonu. A całość wymieszana jest z pysznym Majonezem Dekoracyjnym WINIARY.
Komentarze 0