Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sałatka a’la Waldorf

(0)
47min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3 
0.5 
Cytryna
300  g
Seler
3  łyżek
Rodzynki
1  szczypta
Pieprz grubo mielony
1  szczypta
Cynamon
2  pęczków
Rukola
trochę
Sól
trochę
Cukier
5 
Orzechy włoskie

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
3.36 g
Węglowodany
30.54 g
Tłuszcze
18.45 g
Wartość energetyczna
285.59 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

47 min
Krok 1
10 min
Obierz jabłka, pokrój je w ćwiartki i wytnij gniazda nasienne.
Krok 2
5 min
Pokrój jabłka w kostkę i pomieszaj z połową soku wyciśniętego z cytryny.
Krok 3
5 min
Obierz seler, włóż go na minutę do wrzącej wody, po czym wyjmij i pokrój w słupki.
Krok 4
2 min
Do pokrojonego selera dodaj resztę soku z cytryny.
Krok 5
3 min
Seler dołącz do jabłek.
Krok 6
5 min
Rodzynki zalej wrzątkiem i odstaw na 3 minuty, odsącz i dodaj do warzyw i owoców.
Krok 7
2 min
Dopraw solą, pieprzem, cynamonem i cukrem.
Krok 8
10 min
Orzechy włoskie grubo posiekaj i zrumień na patelni.
Krok 9
3 min
Do połączonych wcześniej składników dodaj Majonez, rukolę i orzechy.
Krok 10
2 min
Podawaj jako przystawkę.
Sałatka a’la Waldorf

Krok 1 z 10

Obierz jabłka, pokrój je w ćwiartki i wytnij gniazda nasienne.

Sałatka a’la Waldorf

Krok 2 z 10

Pokrój jabłka w kostkę i pomieszaj z połową soku wyciśniętego z cytryny.

Sałatka a’la Waldorf

Krok 3 z 10

Obierz seler, włóż go na minutę do wrzącej wody, po czym wyjmij i pokrój w słupki.

Sałatka a’la Waldorf

Krok 4 z 10

Do pokrojonego selera dodaj resztę soku z cytryny.

Sałatka a’la Waldorf

Krok 5 z 10

Seler dołącz do jabłek.

Sałatka a’la Waldorf

Krok 6 z 10

Rodzynki zalej wrzątkiem i odstaw na 3 minuty, odsącz i dodaj do warzyw i owoców.

Sałatka a’la Waldorf

Krok 7 z 10

Dopraw solą, pieprzem, cynamonem i cukrem.

Sałatka a’la Waldorf

Krok 8 z 10

Orzechy włoskie grubo posiekaj i zrumień na patelni.

Sałatka a’la Waldorf

Krok 9 z 10

Do połączonych wcześniej składników dodaj Majonez, rukolę i orzechy.

Sałatka a’la Waldorf

Krok 10 z 10

Podawaj jako przystawkę.

Są takie potrawy, o których można powiedzieć, że byłyby godne królewskiego stołu... Oto przepis na jedną z nich - sałatka a’la Waldorf, która rozpieści Twój zmysł smaku! Danie składa się z kompozycji orzechów włoskich, rukoli, rodzynek, selera, jabłka i cynamonu. A całość wymieszana jest z pysznym Majonezem Dekoracyjnym WINIARY.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha