Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Są takie potrawy, o których można powiedzieć, że byłyby godne królewskiego stołu... Oto przepis na jedną z nich - sałatka a’la Waldorf, która rozpieści Twój zmysł smaku! Danie składa się z kompozycji orzechów włoskich, rukoli, rodzynek, selera, jabłka i cynamonu. A całość wymieszana jest z pysznym Majonezem Dekoracyjnym WINIARY.
Przygotowanie
47 min
Krok 1
10 min
Obierz jabłka, pokrój je w ćwiartki i wytnij gniazda nasienne.
Krok 2
5 min
Pokrój jabłka w kostkę i pomieszaj z połową soku wyciśniętego z cytryny.
Krok 3
5 min
Obierz seler, włóż go na minutę do wrzącej wody, po czym wyjmij i pokrój w słupki.
Krok 4
2 min
Do pokrojonego selera dodaj resztę soku z cytryny.
Krok 5
3 min
Seler dołącz do jabłek.
Krok 6
5 min
Rodzynki zalej wrzątkiem i odstaw na 3 minuty, odsącz i dodaj do warzyw i owoców.
Krok 7
2 min
Dopraw solą, pieprzem, cynamonem i cukrem.
Krok 8
10 min
Orzechy włoskie grubo posiekaj i zrumień na patelni.
Krok 9
3 min
Do połączonych wcześniej składników dodaj Majonez, rukolę i orzechy.
Krok 10
2 min
Podawaj jako przystawkę.
Krok 1
z
10
Obierz jabłka, pokrój je w ćwiartki i wytnij gniazda nasienne.
Krok 2
z
10
Pokrój jabłka w kostkę i pomieszaj z połową soku wyciśniętego z cytryny.
Krok 3
z
10
Obierz seler, włóż go na minutę do wrzącej wody, po czym wyjmij i pokrój w słupki.
Krok 4
z
10
Do pokrojonego selera dodaj resztę soku z cytryny.
Krok 5
z
10
Seler dołącz do jabłek.
Krok 6
z
10
Rodzynki zalej wrzątkiem i odstaw na 3 minuty, odsącz i dodaj do warzyw i owoców.
Krok 7
z
10
Dopraw solą, pieprzem, cynamonem i cukrem.
Krok 8
z
10
Orzechy włoskie grubo posiekaj i zrumień na patelni.
Krok 9
z
10
Do połączonych wcześniej składników dodaj Majonez, rukolę i orzechy.
Krok 10
z
10
Podawaj jako przystawkę.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
1
E
Ewa
Seler jest zupełnie surowy... to na pewno tak ma być?
Winiary
Expert
Ewo, tak. Jeśli nie lubisz zbyt dużych kawałków selera (w tym słupków), możesz go zetrzeć drobniej na tarce.
Komentarze 1