Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sałata z octem winnym i śmietaną to ukoronowanie obiadu. Dzięki niej nasza potrawa zyska świeżości i delikatności. Przygotowanie jest dziecinnie proste, a efekt z powodzeniem wzbogaci każde danie. Dodajmy sól i pieprz do smaku, a sałata fantastycznie dopełni nasz posiłek.
Przygotowanie
11 min
Krok 1
3 min
Myjemy główkę sałaty i dzielimy ją na liscie.
Krok 2
2 min
Dodajemy octu winnego, lekko solimy i ugniatamy lekko.
Krok 3
1 min
Po ugnieceniu zostawiamy na kilka minut do przegryzienia.
Krok 4
3 min
Dodajemy gęstej śmietamy, doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 5
2 min
Całość mieszamy i gotowe.
Krok 1
z
5
Myjemy główkę sałaty i dzielimy ją na liscie.
Krok 2
z
5
Dodajemy octu winnego, lekko solimy i ugniatamy lekko.
Krok 3
z
5
Po ugnieceniu zostawiamy na kilka minut do przegryzienia.
Krok 4
z
5
Dodajemy gęstej śmietamy, doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 5
z
5
Całość mieszamy i gotowe.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
1
J
Justa
Absolutnie beznadziejny przepis
Winiary
Expert
Prosimy o informację, co konkretnie jest nie tak - byśmy mogli to poprawić. Pozdrawiamy!
Komentarze 1