
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Ryżowa zupa pomidorowa z pulpetami

Warianty przepisu
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
10 minKrok 2
10 minKrok 3
5 minKrok 4
15 minKrok 5
15 minKrok 1 z 5
Mięso mielone wkładamy do miseczki. Dodajemy jajko, przyprawy oraz bułkę tartą. Wyrabiamy na gładką masę i formujemy malutkie pulpeciki.
Krok 2 z 5
W garnku nastawiamy około 1l wody. Dodajemy kostkę rosołową i doprowadzamy do wrzenia. Następnie wrzucamy pulpeciki i gotujemy przez kilka minut.
Krok 3 z 5
W dużym garnku podgrzewamy bulion.
Krok 4 z 5
Marchewkę i pietruszkę obieramy, kroimy w kosteczkę, dodajemy do bulionu. Pomidory z puszki blenderujemy (bądź rozcieramy wg uznania) i wlewamy do gotującego bulionu.
Krok 5 z 5
Następnie dodajemy ryż i gotujemy razem około 15 minut. Przyprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z pulpecikami, Smacznego.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0