Ryżowa zupa pomidorowa z pulpetami

(0)
55min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Konczi

Składniki

-
3 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

30  dag
Mięso mielone
1 
Jajko
4  łyżek
Bułka tarta
trochę
Sól i pieprz do smaku
1.5  l
Bulion warzywny Winiary
1 
Marchewka
1 
Pietruszka
1  puszka
Pomidory krojone
100  g
Ryż

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
28.22 g
Węglowodany
48.95 g
Tłuszcze
10.56 g
Wartość energetyczna
397.85 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Domowa ryżowa zupa pomidorowa z pulpetami to sycąca propozycja. Zupa pięknie prezentuje się na talerzu, dzięki czemu nawet niejadki będą zadowolone z pomidorowego dania. Zobacz, jak połączyć, wszystkie składniki z Rosołem drobiowym WINIARY, by wyczarować piękną i smaczną całość!
Gotujmy

Przygotowanie

55 min
Krok 1
10 min
Mięso mielone wkładamy do miseczki. Dodajemy jajko, przyprawy oraz bułkę tartą. Wyrabiamy na gładką masę i formujemy malutkie pulpeciki.
Krok 2
10 min
W garnku nastawiamy około 1l wody. Dodajemy kostkę rosołową i doprowadzamy do wrzenia. Następnie wrzucamy pulpeciki i gotujemy przez kilka minut.
Krok 3
5 min
W dużym garnku podgrzewamy bulion.
Krok 4
15 min
Marchewkę i pietruszkę obieramy, kroimy w kosteczkę, dodajemy do bulionu. Pomidory z puszki blenderujemy (bądź rozcieramy wg uznania) i wlewamy do gotującego bulionu.
Krok 5
15 min
Następnie dodajemy ryż i gotujemy razem około 15 minut. Przyprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z pulpecikami, Smacznego.
Ryżowa zupa pomidorowa z pulpetami

Krok 1 z 5

Mięso mielone wkładamy do miseczki. Dodajemy jajko, przyprawy oraz bułkę tartą. Wyrabiamy na gładką masę i formujemy malutkie pulpeciki.

Ryżowa zupa pomidorowa z pulpetami

Krok 2 z 5

W garnku nastawiamy około 1l wody. Dodajemy kostkę rosołową i doprowadzamy do wrzenia. Następnie wrzucamy pulpeciki i gotujemy przez kilka minut.

Ryżowa zupa pomidorowa z pulpetami

Krok 3 z 5

Składniki: Bulion warzywny Winiary

W dużym garnku podgrzewamy bulion.

Ryżowa zupa pomidorowa z pulpetami

Krok 4 z 5

Marchewkę i pietruszkę obieramy, kroimy w kosteczkę, dodajemy do bulionu. Pomidory z puszki blenderujemy (bądź rozcieramy wg uznania) i wlewamy do gotującego bulionu.

Ryżowa zupa pomidorowa z pulpetami

Krok 5 z 5

Następnie dodajemy ryż i gotujemy razem około 15 minut. Przyprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z pulpecikami, Smacznego.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika