Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Ryżowa zupa pomidorowa z pulpetami

Ryżowa zupa pomidorowa z pulpetami

(0)
55min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Konczi

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

3 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1 
Rosół drobiowy WINIARY
30  dag
Mięso mielone
1 
Jajko
4  łyżek
Bułka tarta
trochę
Sól i pieprz do smaku
1.5  l
Bulion warzywny Winiary
1 
Marchewka
1 
Pietruszka
1  puszka
Pomidory krojone
100  g
Ryż
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
28.22 g
Węglowodany
48.95 g
Tłuszcze
10.56 g
Wartość energetyczna
397.85 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Domowa ryżowa zupa pomidorowa z pulpetami to sycąca propozycja. Zupa pięknie prezentuje się na talerzu, dzięki czemu nawet niejadki będą zadowolone z pomidorowego dania. Zobacz, jak połączyć, wszystkie składniki z Rosołem drobiowym WINIARY, by wyczarować piękną i smaczną całość!

Przygotowanie

55 min
  • Krok 1

    10 min
    Mięso mielone wkładamy do miseczki. Dodajemy jajko, przyprawy oraz bułkę tartą. Wyrabiamy na gładką masę i formujemy malutkie pulpeciki.
  • Krok 2

    10 min
    W garnku nastawiamy około 1l wody. Dodajemy kostkę rosołową i doprowadzamy do wrzenia. Następnie wrzucamy pulpeciki i gotujemy przez kilka minut.
  • Krok 3

    5 min
    W dużym garnku podgrzewamy bulion.
  • Krok 4

    15 min
    Marchewkę i pietruszkę obieramy, kroimy w kosteczkę, dodajemy do bulionu. Pomidory z puszki blenderujemy (bądź rozcieramy wg uznania) i wlewamy do gotującego bulionu.
  • Krok 5

    15 min
    Następnie dodajemy ryż i gotujemy razem około 15 minut. Przyprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z pulpecikami, Smacznego.
Ryżowa zupa pomidorowa z pulpetami

Krok 1 z 5

Mięso mielone wkładamy do miseczki. Dodajemy jajko, przyprawy oraz bułkę tartą. Wyrabiamy na gładką masę i formujemy malutkie pulpeciki.

Ryżowa zupa pomidorowa z pulpetami

Krok 2 z 5

W garnku nastawiamy około 1l wody. Dodajemy kostkę rosołową i doprowadzamy do wrzenia. Następnie wrzucamy pulpeciki i gotujemy przez kilka minut.

Ryżowa zupa pomidorowa z pulpetami

Krok 3 z 5

Składniki: Bulion warzywny Winiary

W dużym garnku podgrzewamy bulion.

Ryżowa zupa pomidorowa z pulpetami

Krok 4 z 5

Marchewkę i pietruszkę obieramy, kroimy w kosteczkę, dodajemy do bulionu. Pomidory z puszki blenderujemy (bądź rozcieramy wg uznania) i wlewamy do gotującego bulionu.

Ryżowa zupa pomidorowa z pulpetami

Krok 5 z 5

Następnie dodajemy ryż i gotujemy razem około 15 minut. Przyprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z pulpecikami, Smacznego.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Jajka
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia regionalna
  • Kuchnie świata
  • Obiad
  • Przystawka
  • Rodzinny posiłek
  • Warzywa
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Roladki z mięsa mielonego w sosie musztardowym

    Roladki z mięsa mielonego w sosie musztardowym

    1 godz 35 min Łatwy
  • Pulpety z indyka w sosie koperkowym

    Pulpety z indyka w sosie koperkowym

    47 min Łatwy
  • Pulpeciki wieprzowo - wołowe w sosie pomidorowym

    Pulpeciki wieprzowo - wołowe w sosie pomidorowym

    1 godz 11 min Łatwy
  • Zupa z fasolką szparagową i pulpecikami

    Zupa z fasolką szparagową i pulpecikami

    51 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu