Ryżowa zupa pomidorowa z pulpetami
55min
Łatwy
1 kostka
30 dag
Mięso mielone
1
Jajko
4 łyżek
Bułka tarta
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz
1.5 l
1
Marchewka
1
Pietruszka
1 puszka
Pomidory Krojone
100 g
Ryż
.
Wartości odżywcze
Białko
47.65 g
Węglowodany
45.64 g
Tłuszcze
36.56 g
Wartość energetyczna
983.88 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
55 min
Krok 1
10 min
Mięso mielone wkładamy do miseczki. Dodajemy jajko, przyprawy oraz bułkę tartą. Wyrabiamy na gładką masę i formujemy malutkie pulpeciki.
Krok 2
10 min
W garnku nastawiamy około 1l wody. Dodajemy kostkę rosołową i doprowadzamy do wrzenia. Następnie wrzucamy pulpeciki i gotujemy przez kilka minut.
Krok 3
5 min
W dużym garnku podgrzewamy bulion.
Krok 4
15 min
Marchewkę i pietruszkę obieramy, kroimy w kosteczkę, dodajemy do bulionu. Pomidory z puszki blenderujemy (bądź rozcieramy wg uznania) i wlewamy do gotującego bulionu.
Krok 5
15 min
Następnie dodajemy ryż i gotujemy razem około 15 minut. Przyprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z pulpecikami, Smacznego.
Domowa ryżowa zupa pomidorowa z pulpetami to sycąca propozycja. Zupa pięknie prezentuje się na talerzu, dzięki czemu nawet niejadki będą zadowolone z pomidorowego dania. Zobacz, jak połączyć, wszystkie składniki z Rosołem drobiowym WINIARY, by wyczarować piękną i smaczną całość!
Komentarze 0