Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebule i czosnek obrać, drobno posiekać.
Z papryczki usunąć pestki i również drobno pokroić.
Marchewki i pietruszki obrać, pokroić w cienkie plasterki.
Na dnie dużego garnka rozgrzać masło. Zeszklić na nim cebulę z czosnkiem i papryczką, następnie dodać marchewki i pietruszki. Wymieszać i smażyć na niewielkim ogniu.
1/2 kalafiora podzielić na malutkie różyczki i dodać do podsmażonych warzyw.
2 opakowania Zupy Pomidorowej Nasza Specjalność WINIARY rozmieszać w 1,5 litra zimnej wody. Dolać do warzyw. Całość gotować na niewielkim ogniu (od czasu do czasu mieszając), do momentu aż warzywa zmiękną.
Pozostałą część kalafiora utrzeć na tarce o małych oczkach – powstanie nam dzięki takiemu zabiegowi kalafiorowy ryż.
Ryż” przełożyć do osobnego garnka, zalać niewielką ilością wody – tak, aby zakryła ryż, posolić i gotować na niewielkim ogniu przez ok. 7 minut, do miękkości kalafiorowego ryżu. Odcedzić.
Gotującą się zupę zmiksować blenderem na gładki krem. Pod koniec blendowania dodać 2 łyżki śmietany.
Całość doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Zupę podawać z ugotowanym kalafiorowym ryżem i odrobiną kopru do smaku.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0