Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ciekawy i nietypowy pomysł na sałatkę. Smak ryżu i oliwek przełamujemy pieczarkami oraz suszonymi pomidorami. Dzięki temu danie nabiera nowego wymiaru i zaskoczy każdego degustatora. Aby dodać trochę słonego posmaku, uzupełniamy sałatkę o ser żółty. Całość mieszamy z majonezem dekoracyjnym WINIARY i podajemy na zimno. Smacznego!
Przygotowanie
30 min
Krok 1
15 min
Ryż ugotuj na sypko i ostudź.
Krok 2
5 min
Do zimnego ryżu dodaj ser żółty pokrojony w kosteczkę, pieczarki, całe oliwki i suszone pomidory pokrojone na mniejsze części.
Krok 3
5 min
Sałatkę posyp ziołami, dodaj sól i pieprz do smaku.
Krok 4
5 min
Wszystkie składniki wymieszaj z Majonezem. Smacznego.
Krok 1
z
4
Ryż ugotuj na sypko i ostudź.
Krok 2
z
4
Do zimnego ryżu dodaj ser żółty pokrojony w kosteczkę, pieczarki, całe oliwki i suszone pomidory pokrojone na mniejsze części.
Krok 3
z
4
Sałatkę posyp ziołami, dodaj sól i pieprz do smaku.
Krok 4
z
4
Wszystkie składniki wymieszaj z Majonezem. Smacznego.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0