Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Ryba w cieście naleśnikowym
55 ze 100
Zbilansuj swoje danie
X
MyMenu IQ™
55 ze 100
Prawidłowy bilans
Twoje danie jest prawidłowo zbilansowane
Wstecz

Dowiedz się więcej o MyMenu IQ™

Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.

Jak wygląda podział wartości odżywczych?

Białko
25.2g / 14%
Węglowodany
14.5g / 7%
Tłuszcze
67.3g / 79%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
x
MyMenu IQ™

Ryba w cieście naleśnikowym

+

Ryba w cieście naleśnikowym

Wróć

Ryba w cieście naleśnikowym

(1)
25min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest ilka86

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
50  dag
Filet z ryby
0.5  łyżeczka
Proszek do pieczenia WINIARY
3  łyżek
Mąka pszenna
1  łyżka
Mąka ziemniaczana
0.33  szklanka
Mleko
1 
Jajko
trochę
Sól
1  szczypta
Pieprz
1  szklanka
Olej
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
25.24 g
Węglowodany
14.45 g
Tłuszcze
67.27 g
Wartość energetyczna
755.49 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Ryba w cieście naleśnikowym najlepiej smakuje zaraz po usmażeniu, jest wtedy wyjątkowo chrupiąca zewnątrz i soczysta w środku. Dodatek Proszku do pieczenia WINIARY sprawia, że panierka z ciasta naleśnikowego jest wyjątkowo puszysta i lekka. Wybierz filety z ulubionej białej ryby, a gotowe danie podawaj z cząstkami cytryny, frytkami i surówką.

Przygotowanie

25 min
  • Krok 1

    5 min
    Każdy filet kroję na 3 - 4 części. Osuszam rybę dokładnie ręcznikiem papierowym.
  • Krok 2

    5 min
    W niewielkiej miseczce umieszczam mąkę pszenną, ziemniaczaną, proszek do pieczenia, jajko, sól, pieprz i mleko. Całość miksuję za pomocą miksera lub blendera na jednolitą masę. Ciasto naleśnikowe powinno przypominać konsystencją gęstą śmietanę.
  • Krok 3

    2 min
    Kawałki osuszonej ryby maczam w gęstym cieście naleśnikowym i od razu kładę na dobrze rozgrzany olej na patelni.
  • Krok 4

    13 min
    Smażę na niewielkim ogniu z obydwu stron na złoty kolor. Osuszam z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach. Podaję na ciepło z frytkami lub ryżem i ulubioną surówką.
Ryba w cieście naleśnikowym

Krok 1 z 4

Każdy filet kroję na 3 - 4 części. Osuszam rybę dokładnie ręcznikiem papierowym.

Ryba w cieście naleśnikowym

Krok 2 z 4

W niewielkiej miseczce umieszczam mąkę pszenną, ziemniaczaną, proszek do pieczenia, jajko, sól, pieprz i mleko. Całość miksuję za pomocą miksera lub blendera na jednolitą masę. Ciasto naleśnikowe powinno przypominać konsystencją gęstą śmietanę.

Ryba w cieście naleśnikowym

Krok 3 z 4

Kawałki osuszonej ryby maczam w gęstym cieście naleśnikowym i od razu kładę na dobrze rozgrzany olej na patelni.

Ryba w cieście naleśnikowym

Krok 4 z 4

Smażę na niewielkim ogniu z obydwu stron na złoty kolor. Osuszam z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach. Podaję na ciepło z frytkami lub ryżem i ulubioną surówką.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez soi
  • Boże Narodzenie
  • Danie główne
  • Jajka
  • Jesień
  • Kuchnia regionalna
  • Łatwy przepis
  • Na co dzień
  • Obiad
  • Rodzinne spotkanie
  • Rodzinny posiłek
  • Warzywa
  • Weekend
  • Ziemniaki
  • Z rybą

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Boczniaki panierowane

    Boczniaki panierowane

    28 min Łatwy
  • Pączki oponki

    Pączki oponki

    30 min Łatwy
  • Pączki z serka homogenizowanego

    Pączki z serka homogenizowanego

    40 min Łatwy
  • Ryba po japońsku

    Ryba po japońsku

    13 godz 16 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu