Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Risotto z kurczakiem

0
42 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

25 g
Masło
250 g
Pierś Z Kurczaka
1 
Cebula
250 g
Ryż, biały, długoziarnisty, zwykły, surowy, wzbogacony
250 g
Kapusta biała
4 łyżek
Pietruszka

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
19.13 g
Wartość energetyczna
379.62 kcal
Węglowodany
55.48 g
Tłuszcze
8.21 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

42 min
Krok 1
5 min
Rozpuść Rosół wołowy WINIARY w 500 ml wrzącej wody.
Krok 2
10 min
Mięso pokrój w paski, a cebulę oczyść i pokrój w kostkę.
Krok 3
5 min
Dokładnie poszatkuj kapustę.
Krok 4
5 min
Rozpuść masło na głębokiej patelni. Dodaj suchy ryż, mięso, kapustę i cebulę. Smaż ok. 5 minut.
Krok 5
15 min
Stopniowo dolewaj Rosół wołowy WINIARY, ciągle mieszając. Duś risotto ok. 15 minut.
Krok 6
2 min
Podawaj posypane natką pietruszki.
Risotto z kurczakiem

Krok 1 z 6

Rozpuść Rosół wołowy WINIARY w 500 ml wrzącej wody.

Risotto z kurczakiem

Krok 2 z 6

Mięso pokrój w paski, a cebulę oczyść i pokrój w kostkę.

Risotto z kurczakiem

Krok 3 z 6

Dokładnie poszatkuj kapustę.

Risotto z kurczakiem

Krok 4 z 6

Rozpuść masło na głębokiej patelni. Dodaj suchy ryż, mięso, kapustę i cebulę. Smaż ok. 5 minut.

Risotto z kurczakiem

Krok 5 z 6

Stopniowo dolewaj Rosół wołowy WINIARY, ciągle mieszając. Duś risotto ok. 15 minut.

Risotto z kurczakiem

Krok 6 z 6

Podawaj posypane natką pietruszki.

Risotto po polsku - z kawałkami kurczaka, cebulą i białą kapustą. Składniki dania - łącznie z ryżem - najpierw podsmażamy na maśle, a potem dusimy w esencjonalnym Rosole wołowym WINIARY, dzięki temu zyskują charakterystyczny, intensywny smak. Podajemy posypane natką pietruszki lub gałązkami ziół na obiad.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika