Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Grzyby dokładnie myjemy, osuszamy i drobno kroimy.
Cebulę kroimy w drobną kosteczkę.
Na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy najpierw samą cebulkę, a po około 2 minutach dodajemy grzyby.
Doprawiamy do smaku solą ziołową i pieprzem świeżo mielonym.
Po usmażeniu odstawiamy do ostygnięcia.
Do miski przesiewamy mąkę, wbijamy żółtko jajka, dodajemy sól oraz masło. Najlepiej wyjąć je z lodówki na około 1 godzinę przed przygotowaniem ciasta do ravioli.
Stopniowo dolewamy ciepłą (nie gorącą) wodę i wyrabiamy w dłoniach gładkie i elastyczne ciasto.
Przekładamy je do woreczka i zostawiamy tak na około 30 minut w temp. pokojowej.
Ciasto dzielimy na 2 równe części.
Wałkujemy bardzo cienko. Jeśli ciasto będzie się przyklejać to minimalnie podsypujemy mąką. Tworzymy dwa płaty ciasta o podobnej wielkości.
Na jednym płacie łyżeczką układamy wystudzone grzyby małymi porcjami. Zachowujemy odstęp.
Na każdą porcję grzybków nakładamy listki tymianku.
Na to nakładamy drugi płat ciasta i dociskamy palcami przerwy między farszem.
Wycinamy kształt kwadracików radełkiem, nożem do pizzy lub zwykłym nożem.
W garnuszku doprowadzamy do wrzenia wodę z odrobiną oliwy. Wrzucamy ravioli i wyjmujemy je kiedy wypłynie.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0