Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Zapiekane ravioli lub gnocchi
Zapiekane ravioli lub gnocchi
Zapiekane ravioli lub gnocchi
Zapiekane ravioli lub gnocchi
Zapiekane ravioli lub gnocchi
Dodaj do CookBook

Zapiekane ravioli lub gnocchi

(0)
50 min
Średni
Kup składniki
Autorem przepisu jest Zakochane w zupach
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  ml
Kilka chochli zupy pomidorowej
200  g
Ravioli/gnocchi
1  kawałek
Ser parmezan
1  szczypta
Sól
1  szczypta
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
39 g
Wartość energetyczna
264 kcal
Tłuszcze
7.3 g
Białko
10.4 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
.

Przygotowanie

50 min
  • Krok 1

    15 min
    Zupę pomidorową wlewamy na patelnię, odparowujemy część bulionu na średnim ogniu. Odparowując zupę powoli, zachowamy w powstającym sosie większość aromatów. Doprawiamy świeżymy ziołami.
  • Krok 2

    5 min
    Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni.
  • Krok 3

    3 min
    Ucieramy parmezan.
  • Krok 4

    8 min
    Gnocchi lub ravioli gotujemy nieco krócej niż zwykle – do momentu aż kluski będą półmiękkie .
  • Krok 5

    2 min
    Pod koniec gotowania klusek dodajemy do sosu pomidorowego kilka łyżek wody, w której się gotowały. W ten sposób zagęścimy mocniej sos.
  • Krok 6

    15 min
    Sos podgrzewamy i zalewamy nim ugotowane gnocchi lub ravioli. Zapiekamy przez około 10-15 minut.
  • Krok 7

    2 min
    Przed podaniem posypujemy świeżo utartym parmezanem.
Zapiekane ravioli lub gnocchi

Krok 1 z 7

Zupę pomidorową wlewamy na patelnię, odparowujemy część bulionu na średnim ogniu. Odparowując zupę powoli, zachowamy w powstającym sosie większość aromatów. Doprawiamy świeżymy ziołami.

Zapiekane ravioli lub gnocchi

Krok 2 z 7

Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni.

Zapiekane ravioli lub gnocchi

Krok 3 z 7

Ucieramy parmezan.

Zapiekane ravioli lub gnocchi

Krok 4 z 7

Gnocchi lub ravioli gotujemy nieco krócej niż zwykle – do momentu aż kluski będą półmiękkie .

Zapiekane ravioli lub gnocchi

Krok 5 z 7

Pod koniec gotowania klusek dodajemy do sosu pomidorowego kilka łyżek wody, w której się gotowały. W ten sposób zagęścimy mocniej sos.

Zapiekane ravioli lub gnocchi

Krok 6 z 7

Sos podgrzewamy i zalewamy nim ugotowane gnocchi lub ravioli. Zapiekamy przez około 10-15 minut.

Zapiekane ravioli lub gnocchi

Krok 7 z 7

Przed podaniem posypujemy świeżo utartym parmezanem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Niski poziom cukru
  • Pescetarian
  • Poniżej 300 kcal
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Uniwersalny sos serowy do zapiekanek

    Uniwersalny sos serowy do zapiekanek

    9 min Łatwy
  • Warzywa zapiekane pod beszamelem

    Warzywa zapiekane pod beszamelem

    58 min Łatwy
  • Pieczarki zapiekane z warzywnym farszem

    Pieczarki zapiekane z warzywnym farszem

    59 min Łatwy
  • Schabowe zapiekane z pomidorem i mozzarellą

    Schabowe zapiekane z pomidorem i mozzarellą

    40 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu