Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupę pomidorową wlewamy na patelnię, odparowujemy część bulionu na średnim ogniu. Odparowując zupę powoli, zachowamy w powstającym sosie większość aromatów. Doprawiamy świeżymy ziołami.
Krok 2
5 min
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni.
Krok 3
3 min
Ucieramy parmezan.
Krok 4
8 min
Gnocchi lub ravioli gotujemy nieco krócej niż zwykle – do momentu aż kluski będą półmiękkie .
Krok 5
2 min
Pod koniec gotowania klusek dodajemy do sosu pomidorowego kilka łyżek wody, w której się gotowały. W ten sposób zagęścimy mocniej sos.
Krok 6
15 min
Sos podgrzewamy i zalewamy nim ugotowane gnocchi lub ravioli. Zapiekamy przez około 10-15 minut.
Krok 7
2 min
Przed podaniem posypujemy świeżo utartym parmezanem.
Krok 1
z
7
Zupę pomidorową wlewamy na patelnię, odparowujemy część bulionu na średnim ogniu. Odparowując zupę powoli, zachowamy w powstającym sosie większość aromatów. Doprawiamy świeżymy ziołami.
Krok 2
z
7
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni.
Krok 3
z
7
Ucieramy parmezan.
Krok 4
z
7
Gnocchi lub ravioli gotujemy nieco krócej niż zwykle – do momentu aż kluski będą półmiękkie .
Krok 5
z
7
Pod koniec gotowania klusek dodajemy do sosu pomidorowego kilka łyżek wody, w której się gotowały. W ten sposób zagęścimy mocniej sos.
Krok 6
z
7
Sos podgrzewamy i zalewamy nim ugotowane gnocchi lub ravioli. Zapiekamy przez około 10-15 minut.
Krok 7
z
7
Przed podaniem posypujemy świeżo utartym parmezanem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0