Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zapiekane ravioli lub gnocchi

0
50min
Średni
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Ania
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500  ml
Kilka chochli zupy pomidorowej
200  g
Ravioli/gnocchi
1  kawałek
Ser parmezan
1  szczypta
Sól
1  szczypta
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
10.44 g
Węglowodany
39.01 g
Tłuszcze
7.35 g
Wartość energetyczna
264.03 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

50 min
Krok 1
15 min
Zupę pomidorową wlewamy na patelnię, odparowujemy część bulionu na średnim ogniu. Odparowując zupę powoli, zachowamy w powstającym sosie większość aromatów. Doprawiamy świeżymy ziołami.
Krok 2
5 min
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni.
Krok 3
3 min
Ucieramy parmezan.
Krok 4
8 min
Gnocchi lub ravioli gotujemy nieco krócej niż zwykle – do momentu aż kluski będą półmiękkie .
Krok 5
2 min
Pod koniec gotowania klusek dodajemy do sosu pomidorowego kilka łyżek wody, w której się gotowały. W ten sposób zagęścimy mocniej sos.
Krok 6
15 min
Sos podgrzewamy i zalewamy nim ugotowane gnocchi lub ravioli. Zapiekamy przez około 10-15 minut.
Krok 7
2 min
Przed podaniem posypujemy świeżo utartym parmezanem.
Zapiekane ravioli lub gnocchi

Krok 1 z 7

Zupę pomidorową wlewamy na patelnię, odparowujemy część bulionu na średnim ogniu. Odparowując zupę powoli, zachowamy w powstającym sosie większość aromatów. Doprawiamy świeżymy ziołami.

Zapiekane ravioli lub gnocchi

Krok 2 z 7

Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni.

Zapiekane ravioli lub gnocchi

Krok 3 z 7

Ucieramy parmezan.

Zapiekane ravioli lub gnocchi

Krok 4 z 7

Gnocchi lub ravioli gotujemy nieco krócej niż zwykle – do momentu aż kluski będą półmiękkie .

Zapiekane ravioli lub gnocchi

Krok 5 z 7

Pod koniec gotowania klusek dodajemy do sosu pomidorowego kilka łyżek wody, w której się gotowały. W ten sposób zagęścimy mocniej sos.

Zapiekane ravioli lub gnocchi

Krok 6 z 7

Sos podgrzewamy i zalewamy nim ugotowane gnocchi lub ravioli. Zapiekamy przez około 10-15 minut.

Zapiekane ravioli lub gnocchi

Krok 7 z 7

Przed podaniem posypujemy świeżo utartym parmezanem.

.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika