Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Zapiekane ravioli lub gnocchi
Zapiekane ravioli lub gnocchi
Zapiekane ravioli lub gnocchi
Zapiekane ravioli lub gnocchi
Zapiekane ravioli lub gnocchi

Zapiekane ravioli lub gnocchi

(0)
50min
Średni
Kup składniki
zwz avatar 2
Zakochane w zupach zakochanewzupach.pl
Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich. Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  ml
Kilka chochli zupy pomidorowej
200  g
Ravioli/gnocchi
1  kawałek
Ser parmezan
1  szczypta
Sól
1  szczypta
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
10.44 g
Węglowodany
39.01 g
Tłuszcze
7.35 g
Wartość energetyczna
264.03 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
.

Przygotowanie

50 min
  • Krok 1

    15 min
    Zupę pomidorową wlewamy na patelnię, odparowujemy część bulionu na średnim ogniu. Odparowując zupę powoli, zachowamy w powstającym sosie większość aromatów. Doprawiamy świeżymy ziołami.
  • Krok 2

    5 min
    Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni.
  • Krok 3

    3 min
    Ucieramy parmezan.
  • Krok 4

    8 min
    Gnocchi lub ravioli gotujemy nieco krócej niż zwykle – do momentu aż kluski będą półmiękkie .
  • Krok 5

    2 min
    Pod koniec gotowania klusek dodajemy do sosu pomidorowego kilka łyżek wody, w której się gotowały. W ten sposób zagęścimy mocniej sos.
  • Krok 6

    15 min
    Sos podgrzewamy i zalewamy nim ugotowane gnocchi lub ravioli. Zapiekamy przez około 10-15 minut.
  • Krok 7

    2 min
    Przed podaniem posypujemy świeżo utartym parmezanem.
Zapiekane ravioli lub gnocchi

Krok 1 z 7

Zupę pomidorową wlewamy na patelnię, odparowujemy część bulionu na średnim ogniu. Odparowując zupę powoli, zachowamy w powstającym sosie większość aromatów. Doprawiamy świeżymy ziołami.

Zapiekane ravioli lub gnocchi

Krok 2 z 7

Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni.

Zapiekane ravioli lub gnocchi

Krok 3 z 7

Ucieramy parmezan.

Zapiekane ravioli lub gnocchi

Krok 4 z 7

Gnocchi lub ravioli gotujemy nieco krócej niż zwykle – do momentu aż kluski będą półmiękkie .

Zapiekane ravioli lub gnocchi

Krok 5 z 7

Pod koniec gotowania klusek dodajemy do sosu pomidorowego kilka łyżek wody, w której się gotowały. W ten sposób zagęścimy mocniej sos.

Zapiekane ravioli lub gnocchi

Krok 6 z 7

Sos podgrzewamy i zalewamy nim ugotowane gnocchi lub ravioli. Zapiekamy przez około 10-15 minut.

Zapiekane ravioli lub gnocchi

Krok 7 z 7

Przed podaniem posypujemy świeżo utartym parmezanem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Przystawka
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kapuśniak z kaszą jęczmienną na żeberkach

    Kapuśniak z kaszą jęczmienną na żeberkach

    1 godz 16 min Średni
  • Zupa z cukinią i gnocchi

    Zupa z cukinią i gnocchi

    31 min Łatwy
  • Zupa marchewkowa z sosem balsamicznym i miodem

    Zupa marchewkowa z sosem balsamicznym i miodem

    22 min Łatwy
  • Rzymska ziołowa zupa wielkanocna

    Rzymska ziołowa zupa wielkanocna

    2 godz 27 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu