Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa serowa z grzybowym ravioli

0
17min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Jola

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

750  ml
Bulion drobiowy
200  g
Biały serek topiony (śmietankowy)
1  szczypta
Gałka muszkatołowa
1  szczypta
Pieprz biały do smaku
1  szczypta
Sól morska do smaku
1  porcja
Ravioli z prawdziwkami
1 
Cebula
1  ząbek
1.5  łyżek
Olej roślinny
50  g
Ser wędzony
5  gałązek
Świeży tymianek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
11.43 g
Węglowodany
39.99 g
Tłuszcze
31.66 g
Wartość energetyczna
494.98 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

17 min
Krok 1
1 min
Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, a czosnek przeciskamy przez praskę.
Krok 2
5 min
Smażymy na rozgrzanym oleju aż cebula będzie miała złoty kolor.
Krok 3
5 min
Podgrzewamy bulion i dodajemy do niego cebulę z czosnkiem.
Krok 4
3 min
Po chwili dodajemy serki topione. Najlepiej odlać do osobnej miski nieco bulionu i rozrobić z nim serki i dopiero wtedy dodajemy do reszty bulionu.
Krok 5
1 min
Doprawiamy do smaku solą, białym pieprzem i odrobiną gałki muszkatołowej.
Krok 6
1 min
Ciepłą zupę podajemy z ravioli z prawdziwkami oraz startym serem wędzonym i świeżym tymiankiem.
Krok 7
1 min
Z podanych składników można przygotować około 4 porcje zupy.
Zupa serowa z grzybowym ravioli

Krok 1 z 7

Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, a czosnek przeciskamy przez praskę.

Zupa serowa z grzybowym ravioli

Krok 2 z 7

Smażymy na rozgrzanym oleju aż cebula będzie miała złoty kolor.

Zupa serowa z grzybowym ravioli

Krok 3 z 7

Podgrzewamy bulion i dodajemy do niego cebulę z czosnkiem.

Zupa serowa z grzybowym ravioli

Krok 4 z 7

Po chwili dodajemy serki topione. Najlepiej odlać do osobnej miski nieco bulionu i rozrobić z nim serki i dopiero wtedy dodajemy do reszty bulionu.

Zupa serowa z grzybowym ravioli

Krok 5 z 7

Doprawiamy do smaku solą, białym pieprzem i odrobiną gałki muszkatołowej.

Zupa serowa z grzybowym ravioli

Krok 6 z 7

Ciepłą zupę podajemy z ravioli z prawdziwkami oraz startym serem wędzonym i świeżym tymiankiem.

Zupa serowa z grzybowym ravioli

Krok 7 z 7

Z podanych składników można przygotować około 4 porcje zupy.

Zupa serowa delikatna, aksamitna i pyszna – z grzybowym ravioli. Właśnie uświadomiłam sobie, że niezbyt często do tej pory ją gotowałam i tak naprawdę nie wiem czemu, bo jest rewelacyjna w smaku i sycąca. Podana z ravioli z prawdziwkami może śmiało stanowić smaczne danie obiadowe. Nic więcej nie potrzeba. Zupę serową można też serwować z groszkiem ptysiowym lub domowymi grzaneczkami. Jednak przyznaję, że włoskie ravioli z dodatkiem grzybowym sprawdziło się tutaj idealnie.

Zupa serowa ma idealnie kremową, gęstą konsystencję i według mnie najlepiej sprawdza się z różnymi dodatkami. Wówczas nabiera charakteru.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika