Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupa serowa delikatna, aksamitna i pyszna – z grzybowym ravioli. Właśnie uświadomiłam sobie, że niezbyt często do tej pory ją gotowałam i tak naprawdę nie wiem czemu, bo jest rewelacyjna w smaku i sycąca. Podana z ravioli z prawdziwkami może śmiało stanowić smaczne danie obiadowe. Nic więcej nie potrzeba. Zupę serową można też serwować z groszkiem ptysiowym lub domowymi grzaneczkami. Jednak przyznaję, że włoskie ravioli z dodatkiem grzybowym sprawdziło się tutaj idealnie.
Zupa serowa ma idealnie kremową, gęstą konsystencję i według mnie najlepiej sprawdza się z różnymi dodatkami. Wówczas nabiera charakteru.
Przygotowanie
17 min
Krok 1
1 min
Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, a czosnek przeciskamy przez praskę.
Krok 2
5 min
Smażymy na rozgrzanym oleju aż cebula będzie miała złoty kolor.
Krok 3
5 min
Podgrzewamy bulion i dodajemy do niego cebulę z czosnkiem.
Krok 4
3 min
Po chwili dodajemy serki topione. Najlepiej odlać do osobnej miski nieco bulionu i rozrobić z nim serki i dopiero wtedy dodajemy do reszty bulionu.
Krok 5
1 min
Doprawiamy do smaku solą, białym pieprzem i odrobiną gałki muszkatołowej.
Krok 6
1 min
Ciepłą zupę podajemy z ravioli z prawdziwkami oraz startym serem wędzonym i świeżym tymiankiem.
Krok 7
1 min
Z podanych składników można przygotować około 4 porcje zupy.
Krok 1
z
7
Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, a czosnek przeciskamy przez praskę.
Krok 2
z
7
Smażymy na rozgrzanym oleju aż cebula będzie miała złoty kolor.
Krok 3
z
7
Podgrzewamy bulion i dodajemy do niego cebulę z czosnkiem.
Krok 4
z
7
Po chwili dodajemy serki topione. Najlepiej odlać do osobnej miski nieco bulionu i rozrobić z nim serki i dopiero wtedy dodajemy do reszty bulionu.
Krok 5
z
7
Doprawiamy do smaku solą, białym pieprzem i odrobiną gałki muszkatołowej.
Krok 6
z
7
Ciepłą zupę podajemy z ravioli z prawdziwkami oraz startym serem wędzonym i świeżym tymiankiem.
Krok 7
z
7
Z podanych składników można przygotować około 4 porcje zupy.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0