Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Zupa serowa z grzybowym ravioli
Zupa serowa z grzybowym ravioli
Dodaj do CookBook

Zupa serowa z grzybowym ravioli

(0)
17 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest anya-ka
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
750  ml
Bulion drobiowy
200  g
Serek biały topiony
1  szczypta
Gałka muszkatołowa
1  szczypta
Pieprz biały
1  szczypta
Sól morska do smaku
1  porcja
Ravioli z prawdziwkami
1 
Cebula
1  ząbek
Czosnek
1.5  łyżek
Olej roślinny
50  g
Ser wędzony
5  gałązek
Świeży tymianek
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
40.2 g
Wartość energetyczna
437.6 kcal
Tłuszcze
23.9 g
Białko
13.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Zupa serowa delikatna, aksamitna i pyszna – z grzybowym ravioli. Właśnie uświadomiłam sobie, że niezbyt często do tej pory ją gotowałam i tak naprawdę nie wiem czemu, bo jest rewelacyjna w smaku i sycąca. Podana z ravioli z prawdziwkami może śmiało stanowić smaczne danie obiadowe. Nic więcej nie potrzeba. Zupę serową można też serwować z groszkiem ptysiowym lub domowymi grzaneczkami. Jednak przyznaję, że włoskie ravioli z dodatkiem grzybowym sprawdziło się tutaj idealnie.

Zupa serowa ma idealnie kremową, gęstą konsystencję i według mnie najlepiej sprawdza się z różnymi dodatkami. Wówczas nabiera charakteru.

Przygotowanie

17 min
  • Krok 1

    1 min
    Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, a czosnek przeciskamy przez praskę.
  • Krok 2

    5 min
    Smażymy na rozgrzanym oleju aż cebula będzie miała złoty kolor.
  • Krok 3

    5 min
    Podgrzewamy bulion i dodajemy do niego cebulę z czosnkiem.
  • Krok 4

    3 min
    Po chwili dodajemy serki topione. Najlepiej odlać do osobnej miski nieco bulionu i rozrobić z nim serki i dopiero wtedy dodajemy do reszty bulionu.
  • Krok 5

    1 min
    Doprawiamy do smaku solą, białym pieprzem i odrobiną gałki muszkatołowej.
  • Krok 6

    1 min
    Ciepłą zupę podajemy z ravioli z prawdziwkami oraz startym serem wędzonym i świeżym tymiankiem.
  • Krok 7

    1 min
    Z podanych składników można przygotować około 4 porcje zupy.
Zupa serowa z grzybowym ravioli

Krok 1 z 7

Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, a czosnek przeciskamy przez praskę.

Zupa serowa z grzybowym ravioli

Krok 2 z 7

Smażymy na rozgrzanym oleju aż cebula będzie miała złoty kolor.

Zupa serowa z grzybowym ravioli

Krok 3 z 7

Podgrzewamy bulion i dodajemy do niego cebulę z czosnkiem.

Zupa serowa z grzybowym ravioli

Krok 4 z 7

Po chwili dodajemy serki topione. Najlepiej odlać do osobnej miski nieco bulionu i rozrobić z nim serki i dopiero wtedy dodajemy do reszty bulionu.

Zupa serowa z grzybowym ravioli

Krok 5 z 7

Doprawiamy do smaku solą, białym pieprzem i odrobiną gałki muszkatołowej.

Zupa serowa z grzybowym ravioli

Krok 6 z 7

Ciepłą zupę podajemy z ravioli z prawdziwkami oraz startym serem wędzonym i świeżym tymiankiem.

Zupa serowa z grzybowym ravioli

Krok 7 z 7

Z podanych składników można przygotować około 4 porcje zupy.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Pescetarian
  • Przystawka
  • Źródło białka
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa kartoflanka z boczkiem

    Zupa kartoflanka z boczkiem

    1 godz 5 min Łatwy
  • Zupa solferino z serem mozzarella i grzankami

    Zupa solferino z serem mozzarella i grzankami

    32 min Łatwy
  • Zupa krem z białych warzyw z gruszką i chipsami z jarmużu

    Zupa krem z białych warzyw z gruszką i chipsami z jarmużu

    1 godz 4 min Średni
  • Zupa ze świeżych ogórków z pulpecikami

    Zupa ze świeżych ogórków z pulpecikami

    30 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu