Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pierożki ravioli z mięsem

0
60 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 szklanek
Mąka
5 g
Woda
1 
Jajko
1 łyżka
Olej
1 szczypta
Sól
30 dag
Szynka mielona
10 dag
Ser żółty
1 
Cebula
1 
Jajko
1 szczypta
Pieprz czarny
1 szczypta
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
564.82 kcal
Tłuszcze
29.86 g
Białko
29.74 g
Węglowodany
46.89 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

60 min
Krok 1
15 min
Do mięsa mielonego dodać jajko, startą na tarce cebulę, starty żółty ser, pieprz i sól. Całość dokładnie wymieszać.
Krok 2
10 min
Z mąki, soli, jajka,wody i oleju zagnieść ciasto. Wodę dodawać stopniowo w miarę potrzeby.
Krok 3
5 min
Wyrobić na jednolite gładkie i lśniące ciasto. Ciasto cienko rozwałkować.
Krok 4
10 min
Przyciąć na kwadrat lub prostokąt, a następnie podzielić na pół. Na jednej połowie w równych odstępach ułożyć po łyżeczce farszu.
Krok 5
5 min
Nakryć drugą połową. Docisnąć ciasto wokół farszu.
Krok 6
5 min
Ostrym nożem ciąć kwadraty ciasta z farszem w środku. Pierożki wrzucać na osolony wrzątek z dodatkiem łyżki oliwy.
Krok 7
10 min
Gotować aż pierożki wypłyną na wierzch. Podawać z podsmażoną cebulką lub ze surówką.
Pierożki ravioli z mięsem

Krok 1 z 7

Do mięsa mielonego dodać jajko, startą na tarce cebulę, starty żółty ser, pieprz i sól. Całość dokładnie wymieszać.

Pierożki ravioli z mięsem

Krok 2 z 7

Z mąki, soli, jajka,wody i oleju zagnieść ciasto. Wodę dodawać stopniowo w miarę potrzeby.

Pierożki ravioli z mięsem

Krok 3 z 7

Wyrobić na jednolite gładkie i lśniące ciasto. Ciasto cienko rozwałkować.

Pierożki ravioli z mięsem

Krok 4 z 7

Przyciąć na kwadrat lub prostokąt, a następnie podzielić na pół. Na jednej połowie w równych odstępach ułożyć po łyżeczce farszu.

Pierożki ravioli z mięsem

Krok 5 z 7

Nakryć drugą połową. Docisnąć ciasto wokół farszu.

Pierożki ravioli z mięsem

Krok 6 z 7

Ostrym nożem ciąć kwadraty ciasta z farszem w środku. Pierożki wrzucać na osolony wrzątek z dodatkiem łyżki oliwy.

Pierożki ravioli z mięsem

Krok 7 z 7

Gotować aż pierożki wypłyną na wierzch. Podawać z podsmażoną cebulką lub ze surówką.

Pomysł na smaczne pierożki ravioli inspirowane kuchnią włoską, które przyrządzisz zdecydowanie szybciej niż tradycyjne pierogi. Pierożki ravioli z mięsem, serem żółtym, jajkiem i cebulą znikną z talerzy tak szybko, jak się na nich pojawią. Podawaj je okraszone podsmażaną cebulką lub z ulubioną sałatką.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika