Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Placki ziemniaczane z Papirusa

Placki ziemniaczane z Papirusa

(0)
45min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczystą pierś kurczaka z papryką
600  g
Ziemniaki
2  płaskich łyżek
Pietruszka
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
5.34 g
Węglowodany
19.26 g
Tłuszcze
0.38 g
Wartość energetyczna
96.74 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Placki ziemniaczane to danie, które uwielbiają zarówno dorośli, jak i dzieci. Można szybko i łatwo je przygotować, a używając produktu WINIARY POMYSŁ NA… PAPIRUS Soczysta pierś kurczaka z papryką dodać im niepowtarzalnego charakteru. Smak placków możesz jeszcze urozmaicić przeróżnymi dodatkami: niektórzy uwielbiają placki ziemniaczane ze śmietaną, inni preferują zajadać je z sosem grzybowym, a jeszcze inni łączyć je z surówkami. Jaki sposób najbardziej zasmakuje Tobie?

Przygotowanie

45 min
  • Krok 1

    15 min
    Ziemniaki na placki obierz, umyj, osusz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach, dodaj natkę pietruszki, wymieszaj, a następnie podziel na 4 porcje.
  • Krok 2

    3 min
    Każdą porcję umieść na jednej połowie pergaminu i przykryj drugą częścią pergaminu. Pergamin jest już pokryty mieszanką przypraw i odrobiną tłuszczu.
  • Krok 3

    2 min
    Połóż placki zawinięte w pergamin na wcześniej rozgrzanej patelni.
  • Krok 4

    20 min
    Smaż po 8-10 minut z każdej strony w pergaminie.
  • Krok 5

    5 min
    Przełóż placki na talerz, wyrzuć pergamin. Możesz podać z Sosem czosnkowo ziołowym.
Placki ziemniaczane z Papirusa

Krok 1 z 5

Ziemniaki na placki obierz, umyj, osusz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach, dodaj natkę pietruszki, wymieszaj, a następnie podziel na 4 porcje.

Placki ziemniaczane z Papirusa

Krok 2 z 5

Każdą porcję umieść na jednej połowie pergaminu i przykryj drugą częścią pergaminu. Pergamin jest już pokryty mieszanką przypraw i odrobiną tłuszczu.

Placki ziemniaczane z Papirusa

Krok 3 z 5

Połóż placki zawinięte w pergamin na wcześniej rozgrzanej patelni.

Placki ziemniaczane z Papirusa

Krok 4 z 5

Smaż po 8-10 minut z każdej strony w pergaminie.

Placki ziemniaczane z Papirusa

Krok 5 z 5

Przełóż placki na talerz, wyrzuć pergamin. Możesz podać z Sosem czosnkowo ziołowym.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Danie główne
  • Dzień ojca
  • Karnawał
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia regionalna
  • Obiad
  • Warzywa
  • Ziemniaki

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kurczak gotowany na parze

    Kurczak gotowany na parze

    40 min Łatwy
  • Bakłażan z serem i pomidorem

    Bakłażan z serem i pomidorem

    40 min Łatwy
  • Hamburgery drobiowe z serem

    Hamburgery drobiowe z serem

    34 min Łatwy
  • Pierś z serem i pomidorem

    Pierś z serem i pomidorem

    22 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu