
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Pikantna zupa z ciecierzycy i cukinii

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
25 minKrok 2
5 minKrok 3
20 minKrok 4
5 minKrok 5
1 minKrok 1 z 5
Ciecierzycę namaczamy na całą noc, następnie w wodzie w której się moczyła gotujemy ją z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego rzez około 25 minut.
Krok 2 z 5
Cukinie kroimy w kostkę i dodajemy do gotującej się ciecierzycy.
Krok 3 z 5
Pomidory sparzamy, obieramy. Jednego kroimy w kostkę, drugiego blenderujemy i dodajemy do zupy wraz z połową szczypiorku - całość doprawiamy pastą harissa i gotujemy przez około 20 minut.
Krok 4 z 5
Doprawiamy do smaku maggi, solą i pieprzem oraz czosnkiem. Dodajemy część szczypiorku.
Krok 5 z 5
Podajemy posypując szczypiorkiem.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0