Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Pikantna wołowina z fasolą i pomidorami
Dodaj do CookBook

Pikantna wołowina z fasolą i pomidorami

(0)
1 godz 15 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest snakepitt
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kostka
WINIARY Rosół wołowy
2 
Papryka czerwona
2 
Chili
2  puszek
Pomidory z puszki krojone
1  puszka
Koncentrat pomidorowy
1  puszka
Fasola Kidney
400  g
Wołowina
trochę
Chili
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
29.5 g
Wartość energetyczna
267.5 kcal
Tłuszcze
4.9 g
Białko
33 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Pikantna wołowina z fasolą i pomidorami to danie dla miłośników nieco intensywniejszych, meksykańskich smaków. A to za sprawą papryczek chili i przyprawy chili, które dodajemy do potrawy podczas gotowania. Pikantna wołowina doskonale smakuje w towarzystwie czerwonej fasoli i pomidorów z puszki, a całość możesz także podawać z ryżem, co złagodzi moc potrawy.

Przygotowanie

75 min
  • Krok 1

    20 min
    Smażymy mięso na oleju 400 g wołowiny lub wieprzowiny, kilka minut, do zrumienienia. Dodajemy pokrojoną drobno paprykę oraz papryczki chili oraz mały słoiczek koncentratu pomidorowego.
  • Krok 2

    30 min
    Gotujemy szklankę rosołu z kostki WINIARY - jeśli mamy mięso wołowe - rosół też powinien być wołowy - w tym samym czasie mięso może nadal się smażyć.
  • Krok 3

    10 min
    Zalewamy wszystko wywarem - dodajemy przyprawy chili - gotujemy około 10 minut.
  • Krok 4

    10 min
    Dodajemy pokrojone drobno pomidory smażymy pod przykryciem kolejne 10 minut. Zagęszczamy mąką - konsystencja powinna być gęsta.
  • Krok 5

    5 min
    Na koniec dodajemy odsączoną z soku fasolkę, trzymamy jeszcze całość pod pokrywką kilka minut.
Pikantna wołowina z fasolą i pomidorami

Krok 1 z 5

Smażymy mięso na oleju 400 g wołowiny lub wieprzowiny, kilka minut, do zrumienienia. Dodajemy pokrojoną drobno paprykę oraz papryczki chili oraz mały słoiczek koncentratu pomidorowego.

Pikantna wołowina z fasolą i pomidorami

Krok 2 z 5

Gotujemy szklankę rosołu z kostki WINIARY - jeśli mamy mięso wołowe - rosół też powinien być wołowy - w tym samym czasie mięso może nadal się smażyć.

Pikantna wołowina z fasolą i pomidorami

Krok 3 z 5

Zalewamy wszystko wywarem - dodajemy przyprawy chili - gotujemy około 10 minut.

Pikantna wołowina z fasolą i pomidorami

Krok 4 z 5

Dodajemy pokrojone drobno pomidory smażymy pod przykryciem kolejne 10 minut. Zagęszczamy mąką - konsystencja powinna być gęsta.

Pikantna wołowina z fasolą i pomidorami

Krok 5 z 5

Na koniec dodajemy odsączoną z soku fasolkę, trzymamy jeszcze całość pod pokrywką kilka minut.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Warzywa
  • Z mięsem
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Dorsz w chrupiącej panierce z pikantną surówką

    Dorsz w chrupiącej panierce z pikantną surówką

    1 godz 25 min Średni
  • Pikantna zupa tajska z tofu

    Pikantna zupa tajska z tofu

    2 godz 2 min Średni
  • Pikantna zupa z soczewicy z chili, pieczonym czosnkiem i kolendrą

    Pikantna zupa z soczewicy z chili, pieczonym czosnkiem i kolendrą

    1 godz 45 min Łatwy
  • Pikantna lasagne

    Pikantna lasagne

    1 godz 20 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu