Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pikantna wołowina z fasolą i pomidorami

0
75 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Papryka czerwona
2 
Chili
2 puszek
Pomidory z puszki krojone
1 puszka
Koncentrat pomidorowy
1 puszka
Fasola Kidney
400 g
Wołowina
1 trochę
Chili

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
4.89 g
Wartość energetyczna
267.45 kcal
Węglowodany
29.45 g
Białko
33.03 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

75 min
Krok 1
20 min
Smażymy mięso na oleju 400 g wołowiny lub wieprzowiny, kilka minut, do zrumienienia. Dodajemy pokrojoną drobno paprykę oraz papryczki chili oraz mały słoiczek koncentratu pomidorowego.
Krok 2
30 min
Gotujemy szklankę rosołu z kostki WINIARY - jeśli mamy mięso wołowe - rosół też powinien być wołowy - w tym samym czasie mięso może nadal się smażyć.
Krok 3
10 min
Zalewamy wszystko wywarem - dodajemy przyprawy chili - gotujemy około 10 minut.
Krok 4
10 min
Dodajemy pokrojone drobno pomidory smażymy pod przykryciem kolejne 10 minut. Zagęszczamy mąką - konsystencja powinna być gęsta.
Krok 5
5 min
Na koniec dodajemy odsączoną z soku fasolkę, trzymamy jeszcze całość pod pokrywką kilka minut.
Pikantna wołowina z fasolą i pomidorami

Krok 1 z 5

Smażymy mięso na oleju 400 g wołowiny lub wieprzowiny, kilka minut, do zrumienienia. Dodajemy pokrojoną drobno paprykę oraz papryczki chili oraz mały słoiczek koncentratu pomidorowego.

Pikantna wołowina z fasolą i pomidorami

Krok 2 z 5

Gotujemy szklankę rosołu z kostki WINIARY - jeśli mamy mięso wołowe - rosół też powinien być wołowy - w tym samym czasie mięso może nadal się smażyć.

Pikantna wołowina z fasolą i pomidorami

Krok 3 z 5

Zalewamy wszystko wywarem - dodajemy przyprawy chili - gotujemy około 10 minut.

Pikantna wołowina z fasolą i pomidorami

Krok 4 z 5

Dodajemy pokrojone drobno pomidory smażymy pod przykryciem kolejne 10 minut. Zagęszczamy mąką - konsystencja powinna być gęsta.

Pikantna wołowina z fasolą i pomidorami

Krok 5 z 5

Na koniec dodajemy odsączoną z soku fasolkę, trzymamy jeszcze całość pod pokrywką kilka minut.

Pikantna wołowina z fasolą i pomidorami to danie dla miłośników nieco intensywniejszych, meksykańskich smaków. A to za sprawą papryczek chili i przyprawy chili, które dodajemy do potrawy podczas gotowania. Pikantna wołowina doskonale smakuje w towarzystwie czerwonej fasoli i pomidorów z puszki, a całość możesz także podawać z ryżem, co złagodzi moc potrawy.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika