Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pyszne, chrupiące placuszki z dyni i cukinii plus pierś nadziewana warzywami... i smaczny, zdrowy obiad gotowy :D
Przygotowanie
40 min
Krok 1
30 min
Pierś kurczaka nacinamy i marynujemy w płynnej przyrawie Winiary. Nacięcia faszerujemy past z suszonych pomidorów ( lub drobno posiekanymi pomidorami suszonymi) i wkładamy naprzemiennie paseczki warzyw: cukini, dyni, bakłażana i papryki. Zawijamy wpapier do pieczenia i pieczemy 20-30 min
Krok 2
10 min
Dynię i cukinię ścieramy na dużych oczkach tarki. dodajemy jajka, makę. Doprawiamy solą i pieprzem ( ja dodałam czarnuszkę). Smażymy na oleju.
Krok 3
0 min
Placuszki podajemy z nadziewnymi piersiami i sosem Curry Winiary
Krok 1
z
3
Pierś kurczaka nacinamy i marynujemy w płynnej przyrawie Winiary. Nacięcia faszerujemy past z suszonych pomidorów ( lub drobno posiekanymi pomidorami suszonymi) i wkładamy naprzemiennie paseczki warzyw: cukini, dyni, bakłażana i papryki. Zawijamy wpapier do pieczenia i pieczemy 20-30 min
Krok 2
z
3
Dynię i cukinię ścieramy na dużych oczkach tarki. dodajemy jajka, makę. Doprawiamy solą i pieprzem ( ja dodałam czarnuszkę). Smażymy na oleju.
Krok 3
z
3
Placuszki podajemy z nadziewnymi piersiami i sosem Curry Winiary
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0