Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dewolaj z piersi indyka

0
30min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest JoannaJoannaJoanna
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
7 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

7 
Pierś z indyka
7  plastrów
Ser Żółty
7  pasków
Pikle
1  szczypta
Sól morska cytrynowa
5  g
Papryka czerwona mielona węgierska
1  szczypta
Pieprz biały mielony
2 
Jajko
200  g
Bułka tarta
trochę
Olej rzepakowy

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
28.46 g
Węglowodany
41.11 g
Tłuszcze
8.43 g
Wartość energetyczna
356.32 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

30 min
Krok 1
10 min
Pierś z indyka pokroiłam w plastry i lekko utłukłam tłuczkiem.
Krok 2
2 min
Doprawiłam piersi solą i pieprzem oraz papryką czerwoną mieloną.
Krok 3
3 min
Plaser sera położyłam na każdy plaster fileta oraz po paseczku pikla.
Krok 4
15 min
Zawijałam pierś, maczałam w jajku i obtaczałam w bułce tartej. Smażyłam na oleju rzepakowym.
Krok 5
1 min
Podawałam zaraz po upieczeniu.
Dewolaj z piersi indyka

Krok 1 z 5

Pierś z indyka pokroiłam w plastry i lekko utłukłam tłuczkiem.

Dewolaj z piersi indyka

Krok 2 z 5

Doprawiłam piersi solą i pieprzem oraz papryką czerwoną mieloną.

Dewolaj z piersi indyka

Krok 3 z 5

Plaser sera położyłam na każdy plaster fileta oraz po paseczku pikla.

Dewolaj z piersi indyka

Krok 4 z 5

Zawijałam pierś, maczałam w jajku i obtaczałam w bułce tartej. Smażyłam na oleju rzepakowym.

Dewolaj z piersi indyka

Krok 5 z 5

Podawałam zaraz po upieczeniu.

Mięso z indyka doceniane jest przez wszystkich smakoszy delikatnych potraw. Zobacz, jak stworzyć dewolaj z piersi indyka. Jest to danie, które zachwyci Cię swoją fakturą, a także złocistą i lekko chrupiącą panierką. Na szczególną uwagę zasługuje przede wszystkim roztopiony ser żółty oraz pikle będące zaskakującym dodatkiem do mięsa. Sprawdź całą gamę smaków zamkniętych w prostym dewolaju!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

65 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
65 ze 100
Prawidłowy bilans
Twoje danie jest prawidłowo zbilansowane
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
28.5g / 32%
Węglowodany
41.1g / 46%
Tłuszcze
8.4g / 22%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika