Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dewolaj z piersi indyka

0
30 min
Łatwy

Składniki

-
7 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

7 
Pierś z indyka
7 plastrów
Ser Żółty
7 pasków
Pikle
1 szczypta
Sól morska cytrynowa
5 g
Papryka czerwona mielona węgierska
1 szczypta
Pieprz biały mielony
2 
Jajko
200 g
Bułka tarta
1 trochę
Olej rzepakowy

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
356.32 kcal
Tłuszcze
8.43 g
Węglowodany
41.11 g
Białko
28.46 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

30 min
Krok 1
10 min
Pierś z indyka pokroiłam w plastry i lekko utłukłam tłuczkiem.
Krok 2
2 min
Doprawiłam piersi solą i pieprzem oraz papryką czerwoną mieloną.
Krok 3
3 min
Plaser sera położyłam na każdy plaster fileta oraz po paseczku pikla.
Krok 4
15 min
Zawijałam pierś, maczałam w jajku i obtaczałam w bułce tartej. Smażyłam na oleju rzepakowym.
Krok 5
1 min
Podawałam zaraz po upieczeniu.
Dewolaj z piersi indyka

Krok 1 z 5

Pierś z indyka pokroiłam w plastry i lekko utłukłam tłuczkiem.

Dewolaj z piersi indyka

Krok 2 z 5

Doprawiłam piersi solą i pieprzem oraz papryką czerwoną mieloną.

Dewolaj z piersi indyka

Krok 3 z 5

Plaser sera położyłam na każdy plaster fileta oraz po paseczku pikla.

Dewolaj z piersi indyka

Krok 4 z 5

Zawijałam pierś, maczałam w jajku i obtaczałam w bułce tartej. Smażyłam na oleju rzepakowym.

Dewolaj z piersi indyka

Krok 5 z 5

Podawałam zaraz po upieczeniu.

Mięso z indyka doceniane jest przez wszystkich smakoszy delikatnych potraw. Zobacz, jak stworzyćdewolaj z piersi indyka. Jest to danie, które zachwyci Cię swoją fakturą, a także złocistą i lekko chrupiącą panierką. Na szczególną uwagę zasługuje przede wszystkim roztopiony ser żółty oraz pikle będące zaskakującym dodatkiem do mięsa. Sprawdź całą gamę smaków zamkniętych w prostym dewolaju!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika