Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso pokrój w większe kawałki wraz z kośćmi.
Boczek także pokrój w kostkę.
Do garnka z zimną wodą wrzuć pokrojone w kawałki warzyw: marchewkę, pietruszkę, seler. Cebule opal nad płomieniem i dorzuć do wywaru.
Dopraw liśćmi laurowymi, zielem angielskim i solą.
Kiedy wywar się zagotuje, dołóż mięso z dziczyzny i gotuj przez godzinę, następnie dorzuć pokrojony boczek i gotuj na wolnym ogniu kolejną godzinę.
Ugotowane mięso wystudź, oddziel od kości i dwukrotnie zmiel przez maszynkę, dorzucając część ugotowanych warzyw z wywaru.
Zmieloną masę na pasztet dopraw suszonym majerankiem, zmieloną gałką muszkatołową, 2-3 łyżkami zmielonego pieprzu, suszonym rozmarynem i solą. Dokładnie wyrób, a jeśli masa jest zbyt gęsta, dolej odrobinę rosołu. Na koniec dodaj jaja i dokładnie wymieszaj.
Formę do pieczenia wysmaruj masłem, przesyp bułką tartą, wyłóż masę na pasztet. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około godzinę..
Podawaj z Sosem czosnkowym.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0