Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Pasztet jarski
Dodaj do CookBook

Pasztet jarski

(0)
1 godz 20 min
Średni
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

10 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  łyżka
WINIARY ZIARENKA SMAKU Przyprawa Uniwersalna
1  kostka
WINIARY Bulion warzywny
150  g
Marchewka
150  g
Kalafior
150  g
Fasolka szparagowa
150  g
Zielony groszek
100  ml
Mleko
100  ml
Śmietana
5 
Jajko
1  łyżka
Mąka ziemniaczana
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
8.8 g
Wartość energetyczna
96.4 kcal
Tłuszcze
4.5 g
Białko
5.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Pełen warzyw pasztet jarski na talerzu wygląda jak kolorowy obrazek. Czerwona marchewka, zielony groszek i fasolka szparagowa oraz różyczki kalafiora, zapiekane w śmietanowo-mlecznej polewie doprawionej przyprawą ZIAREKA SMAKU uniwersalne WINIARY tworzą barwną, apetyczną kompozycję. Warzywa zyskują doskonały smak dzięki temu, że podgotowujemy je najpierw w aromatycznym Bulionie warzywnym WINIARY. Podajemy na zimno, z chrupiącą bagietką oraz Sosem włoskim WINIARY lub keczupem. Plastry pasztetu możemy dekoracyjnie ułożyć na liściach sałaty i przybrać gałązkami natki.

Przygotowanie

80 min
  • Krok 1

    5 min
    Marchew oczyść, umyj i pokrój w kostkę.
  • Krok 2

    5 min
    Kalafior podziel na różyczki, a fasolkę potnij na kawałki.
  • Krok 3

    5 min
    W jednej szklance wrzącej wody rozpuść kostkę bulionową.
  • Krok 4

    15 min
    Warzywa gotuj w bulionie przez 10-15 minut.
  • Krok 5

    3 min
    Ugotowane przełóż do formy do zapiekania wyłożonej folią aluminiową.
  • Krok 6

    5 min
    Wymieszaj mleko, śmietanę, jajka, mąkę ziemniaczaną, ZIARENKA SMAKU i dopraw wszystko pieprzem.
  • Krok 7

    2 min
    Taką mieszaniną zalej warzywa.
  • Krok 8

    40 min
    Formę przykryj i wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika. Piecz przez 40 minut.
  • Krok 9

    1 min
    Możesz podać zarówno na ciepło, jak i na zimno z dodatkiem ulubionego sosu.
Pasztet jarski

Krok 1 z 9

Marchew oczyść, umyj i pokrój w kostkę.

Pasztet jarski

Krok 2 z 9

Kalafior podziel na różyczki, a fasolkę potnij na kawałki.

Pasztet jarski

Krok 3 z 9

W jednej szklance wrzącej wody rozpuść kostkę bulionową.

Pasztet jarski

Krok 4 z 9

Warzywa gotuj w bulionie przez 10-15 minut.

Pasztet jarski

Krok 5 z 9

Ugotowane przełóż do formy do zapiekania wyłożonej folią aluminiową.

Pasztet jarski

Krok 6 z 9

Wymieszaj mleko, śmietanę, jajka, mąkę ziemniaczaną, ZIARENKA SMAKU i dopraw wszystko pieprzem.

Pasztet jarski

Krok 7 z 9

Taką mieszaniną zalej warzywa.

Pasztet jarski

Krok 8 z 9

Formę przykryj i wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika. Piecz przez 40 minut.

Pasztet jarski

Krok 9 z 9

Możesz podać zarówno na ciepło, jak i na zimno z dodatkiem ulubionego sosu.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Appetizer
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Bogate w białko
  • Brunch
  • Dodatek
  • Jajka
  • Kuchnia europejska
  • Lunch
  • Mniejsze danie
  • Obiad
  • Pieczenie
  • Poniżej 300 kcal
  • Przekąski
  • Przystawka
  • Śmietana
  • Śniadanie
  • Tanie gotowanie
  • Warzywa
  • Zapiekanka
  • Ziemniaki
  • Z jajkami
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pasztet z buraków - idealny nie tylko do kanapek

    Pasztet z buraków - idealny nie tylko do kanapek

    13 godz Trudny
  • Pyzy z pasztetem

    Pyzy z pasztetem

    1 godz Łatwy
  • Pasztet w cieście francuskim

    Pasztet w cieście francuskim

    1 godz 11 min Średni
  • Pasztet drobiowy ze śliwkami

    Pasztet drobiowy ze śliwkami

    1 godz 21 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu