Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Królika podzielić na porcje, umyć, opłukać, przełożyć do garnka, zalać wodą. Dodać do królika umyte podgardle, gotować.
Warzywa obrać, opłukać, dodać do mięsa, gotować na wolnym ogniu, do miękkości mięsa. Cebulę obrać, opiec nad gazem, przełożyć do garnka z mięsem, dodać przyprawy.
Pod koniec gotowania, włożyć opłukaną wątrobę, podgotować
Ugotowane mięso wyjąć z wywaru, ostudzić
W ostudzonym wywarze namoczyć bułki, odcisnąć, a następnie zmielić w maszynce razem z mięsem. Do masy wbić jajka, dodać przyprawy. Masę dokładnie wymieszać.
Wąską blaszkę, posmarować masłem, oprószyć bułką tartą i wyłożyć do niej masę.
Pasztet włożyć do piekarnika, piec 65 minut w 180 stopniach.
Upieczony pasztet, wyjąć z piekarnika, ostudzić