Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso pokrój w dużą kostkę i ugotuj z kostką mięsną, warzywami, liściem laurowym i zielem angielskim.
Wyjmij z wywaru, sparz w nim wątróbki.
POMYSŁ NA... zalej 100 ml chłodnego wywaru.
Mięso z wątróbkami zmiel w maszynce.
Do mięsa dodaj POMYSŁ NA..., masło i jajka.
Dopraw imbirem, pieprzem i gałką.
Dokładnie wyrób i przełóż do formy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i zapiekaj przez 50-60 minut. Ostudź.
Żelatynę namocz w 100 ml zimnej wody.
Bulion rozpuść w 300 ml wody i rozpuść w nim Żelatynę.
Dodaj żurawinę i dobrze rozprowadź, ostudź.
Pasztet wyjmij, umyj dokładnie formę.
Wylej część galaretki na dno, włóż pasztet i zalej pozostałą galaretką tak, aby była również na wierzchu.
Wstaw do lodówki do całkowitego zastygnięcia.
Delikatnie obkrój nożem, wyjmij z formy i pokrój w grube plastry.
Podawaj z Sosem tatarskim.
Magda