
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Pasztet w galarecie żurawinowej
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
15 minKrok 2
10 minKrok 3
5 minKrok 4
10 minKrok 5
2 minKrok 6
3 minKrok 7
10 minKrok 8
60 minKrok 9
2 minKrok 10
3 minKrok 11
10 minKrok 12
5 minKrok 13
5 minKrok 14
20 minKrok 15
5 minKrok 16
1 minKrok 1 z 16
Mięso pokrój w dużą kostkę i ugotuj z kostką mięsną, warzywami, liściem laurowym i zielem angielskim.
Krok 2 z 16
Wyjmij z wywaru, sparz w nim wątróbki.
Krok 3 z 16
POMYSŁ NA... zalej 100 ml chłodnego wywaru.
Krok 4 z 16
Mięso z wątróbkami zmiel w maszynce.
Krok 5 z 16
Do mięsa dodaj POMYSŁ NA..., masło i jajka.
Krok 6 z 16
Dopraw imbirem, pieprzem i gałką.
Krok 7 z 16
Dokładnie wyrób i przełóż do formy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.
Krok 8 z 16
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i zapiekaj przez 50-60 minut. Ostudź.
Krok 9 z 16
Żelatynę namocz w 100 ml zimnej wody.
Krok 10 z 16
Bulion rozpuść w 300 ml wody i rozpuść w nim Żelatynę.
Krok 11 z 16
Dodaj żurawinę i dobrze rozprowadź, ostudź.
Krok 12 z 16
Pasztet wyjmij, umyj dokładnie formę.
Krok 13 z 16
Wylej część galaretki na dno, włóż pasztet i zalej pozostałą galaretką tak, aby była również na wierzchu.
Krok 14 z 16
Wstaw do lodówki do całkowitego zastygnięcia.
Krok 15 z 16
Delikatnie obkrój nożem, wyjmij z formy i pokrój w grube plastry.
Krok 16 z 16
Podawaj z Sosem tatarskim.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0