Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Pasta z makreli i białego sera

Pasta z makreli i białego sera

(1)
22min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest szpileczkaa

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

2 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
12  g
Majonez Dekoracyjny WINIARY
0.5 
Makrela wędzona
100  g
Twaróg półtłusty
2 
Jajko
1 
Cebula
10  g
Pietruszka
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
20.16 g
Węglowodany
6.82 g
Tłuszcze
13.7 g
Wartość energetyczna
432.86 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Pasta z makreli z dodatkiem białego sera to perfekcyjny dodatek do kanapek. Sycąca, aromatyczna, a przede wszystkim pyszna – będzie świetnym towarzyszem przy śniadaniach, lunchu lub kolacji. Majonez dekoracyjny WINIARY, będzie ukoronowaniem naszego przysmaku - nada mu zwartą konsystencję i doda wyrazistości. Pycha!

Przygotowanie

22 min
  • Krok 1

    5 min
    Jajka gotujemy na twardo, następnie obieramy i rozdrabniamy widelcem.
  • Krok 2

    5 min
    Makrelę obieramy z ości i dodajemy do jajek.
  • Krok 3

    5 min
    Cebulę obieramy i kroimy w bardzo drobną kostkę, dodajemy do reszty składników. Dodajemy również rozdrobniony ser biały.
  • Krok 4

    2 min
    Natkę pietruszki myjemy, a następnie drobno siekamy i dodajemy do pasty.
  • Krok 5

    5 min
    Całość dokładnie mieszamy. Dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem i gotowe.
Pasta z makreli i białego sera

Krok 1 z 5

Jajka gotujemy na twardo, następnie obieramy i rozdrabniamy widelcem.

Pasta z makreli i białego sera

Krok 2 z 5

Makrelę obieramy z ości i dodajemy do jajek.

Pasta z makreli i białego sera

Krok 3 z 5

Cebulę obieramy i kroimy w bardzo drobną kostkę, dodajemy do reszty składników. Dodajemy również rozdrobniony ser biały.

Pasta z makreli i białego sera

Krok 4 z 5

Natkę pietruszki myjemy, a następnie drobno siekamy i dodajemy do pasty.

Pasta z makreli i białego sera

Krok 5 z 5

Całość dokładnie mieszamy. Dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem i gotowe.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Brunch
  • Entrant
  • Jajka
  • Jesień
  • Kolacja
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia regionalna
  • Kuchnie świata
  • Łatwy przepis
  • Na co dzień
  • Przekąski
  • Rodzinne spotkanie
  • Śniadanie
  • Warzywa
  • Weekend
  • Wegetariańskie
  • Z jajkami
  • Z rybą

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Krupnik z kaszą pęczak

    Krupnik z kaszą pęczak

    1 godz 7 min Łatwy
  • Jajka faszerowane z szynką, rzodkiewką, ogórkiem i szczypiorkiem

    Jajka faszerowane z szynką, rzodkiewką, ogórkiem i szczypiorkiem

    26 min Łatwy
  • Sałatka z gotowanymi pieczarkami

    Sałatka z gotowanymi pieczarkami

    35 min Łatwy
  • Sałatka z kaszą gryczaną, szynką i jajkiem

    Sałatka z kaszą gryczaną, szynką i jajkiem

    53 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu