Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pasta z makreli i białego sera

0
22 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

0.5 
Makrela wędzona
100 g
Twaróg półtłusty
2 
Jajko
1 
Cebula
10 g
Pietruszka
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
13.95 g
Węglowodany
6.82 g
Białko
20.15 g
Wartość energetyczna
435.19 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

22 min
Krok 1
5 min
Jajka gotujemy na twardo, następnie obieramy i rozdrabniamy widelcem.
Krok 2
5 min
Makrelę obieramy z ości i dodajemy do jajek.
Krok 3
5 min
Cebulę obieramy i kroimy w bardzo drobną kostkę, dodajemy do reszty składników. Dodajemy również rozdrobniony ser biały.
Krok 4
2 min
Natkę pietruszki myjemy, a następnie drobno siekamy i dodajemy do pasty.
Krok 5
5 min
Całość dokładnie mieszamy. Dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem i gotowe.
Pasta z makreli i białego sera

Krok 1 z 5

Jajka gotujemy na twardo, następnie obieramy i rozdrabniamy widelcem.

Pasta z makreli i białego sera

Krok 2 z 5

Makrelę obieramy z ości i dodajemy do jajek.

Pasta z makreli i białego sera

Krok 3 z 5

Cebulę obieramy i kroimy w bardzo drobną kostkę, dodajemy do reszty składników. Dodajemy również rozdrobniony ser biały.

Pasta z makreli i białego sera

Krok 4 z 5

Natkę pietruszki myjemy, a następnie drobno siekamy i dodajemy do pasty.

Pasta z makreli i białego sera

Krok 5 z 5

Całość dokładnie mieszamy. Dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem i gotowe.

Pasta z makreli z dodatkiem białego sera to perfekcyjny dodatek do kanapek. Sycąca, aromatyczna, a przede wszystkim pyszna – będzie świetnym towarzyszem przy śniadaniach, lunchu lub kolacji. Majonez dekoracyjny WINIARY, będzie ukoronowaniem naszego przysmaku - nada mu zwartą konsystencję i doda wyrazistości. Pycha!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika