Pasta z makreli i białego sera
22min
Łatwy
1 łyżeczka
0.5
Makrela wędzona
100 g
Twaróg półtłusty
2
Jajko
1
Cebula
10 g
Pietruszka
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
20.15 g
Węglowodany
6.82 g
Tłuszcze
13.95 g
Wartość energetyczna
435.19 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
22 min
Krok 1
5 min
Jajka gotujemy na twardo, następnie obieramy i rozdrabniamy widelcem.
Krok 2
5 min
Makrelę obieramy z ości i dodajemy do jajek.
Krok 3
5 min
Cebulę obieramy i kroimy w bardzo drobną kostkę, dodajemy do reszty składników. Dodajemy również rozdrobniony ser biały.
Krok 4
2 min
Natkę pietruszki myjemy, a następnie drobno siekamy i dodajemy do pasty.
Krok 5
5 min
Całość dokładnie mieszamy. Dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem i gotowe.
Pasta z makreli z dodatkiem białego sera to perfekcyjny dodatek do kanapek. Sycąca, aromatyczna, a przede wszystkim pyszna – będzie świetnym towarzyszem przy śniadaniach, lunchu lub kolacji. Majonez dekoracyjny WINIARY, będzie ukoronowaniem naszego przysmaku - nada mu zwartą konsystencję i doda wyrazistości. Pycha!
Komentarze 0