Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Pasta jajeczno-pieczarkowa

(0)
30min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Asiaczek30
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

5 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
100  g
Majonez Dekoracyjny WINIARY
500  g
Pieczarki
4 
Jajko gotowane na twardo
2 
Cebula
trochę
Olej
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
8.75 g
Węglowodany
7.03 g
Tłuszcze
21.88 g
Wartość energetyczna
254.18 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Znana wszystkim dobrze pasta jajeczna, tym razem z dodatkiem pieczarek. To połączenie zapewnia niesamowity smak i delikatność. Ukoronowaniem jest majonez dekoracyjny WINIARY, który świetnie dopełni nasz przysmak. Tak przyrządzona pasta idealnie sprawdza się na kanapki. Drugie śniadanie gotowe! Smacznego!

Przygotowanie

30 min
  • Krok 1

    5 min
    Cebulę pokroić w prążki i podsmażyć na oleju.
  • Krok 2

    15 min
    Pieczarki obrać, oczyścić i zetrzeć na tarce do jarzyn. Tak przygotowane pieczarki dodać do smażonej cebuli. Dusić wszystko razem, aż pieczarki puszczą sok.
  • Krok 3

    10 min
    Jajka obrać i zetrzeć na tej samej tarce, co pieczarki. Kiedy wystygną smażone pieczarki, odlać z nich wodę i połączyć z jajkami. Doprawić majonezem oraz przyprawami. Pasta do chleba gotowa.
Pasta jajeczno-pieczarkowa

Krok 1 z 3

Cebulę pokroić w prążki i podsmażyć na oleju.

Pasta jajeczno-pieczarkowa

Krok 2 z 3

Pieczarki obrać, oczyścić i zetrzeć na tarce do jarzyn. Tak przygotowane pieczarki dodać do smażonej cebuli. Dusić wszystko razem, aż pieczarki puszczą sok.

Pasta jajeczno-pieczarkowa

Krok 3 z 3

Jajka obrać i zetrzeć na tej samej tarce, co pieczarki. Kiedy wystygną smażone pieczarki, odlać z nich wodę i połączyć z jajkami. Doprawić majonezem oraz przyprawami. Pasta do chleba gotowa.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Grzyby
  • Jajka
  • Kanapki
  • Przystawka
  • Warzywa
  • Wegetariańskie
  • Wielkanoc

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Karkówka po królewsku

    1 godz 25 min Łatwy
  • Grzanki z pieczarkami z serem

    38 min Łatwy
  • Schab w cieście francuskim

    2 godz 45 min Łatwy
  • Zupa krem z pieczarek z mięsem mielonym

    1 godz 26 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu