Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Pasta jajeczno-pieczarkowa

Pasta jajeczno-pieczarkowa

(0)
30min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Asiaczek30

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

5 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
100  g
Majonez Dekoracyjny WINIARY
500  g
Pieczarki
4 
Jajko gotowane na twardo
2 
Cebula
trochę
Olej
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
8.75 g
Węglowodany
7.03 g
Tłuszcze
21.88 g
Wartość energetyczna
254.18 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Znana wszystkim dobrze pasta jajeczna, tym razem z dodatkiem pieczarek. To połączenie zapewnia niesamowity smak i delikatność. Ukoronowaniem jest majonez dekoracyjny WINIARY, który świetnie dopełni nasz przysmak. Tak przyrządzona pasta idealnie sprawdza się na kanapki. Drugie śniadanie gotowe! Smacznego!

Przygotowanie

30 min
  • Krok 1

    5 min
    Cebulę pokroić w prążki i podsmażyć na oleju.
  • Krok 2

    15 min
    Pieczarki obrać, oczyścić i zetrzeć na tarce do jarzyn. Tak przygotowane pieczarki dodać do smażonej cebuli. Dusić wszystko razem, aż pieczarki puszczą sok.
  • Krok 3

    10 min
    Jajka obrać i zetrzeć na tej samej tarce, co pieczarki. Kiedy wystygną smażone pieczarki, odlać z nich wodę i połączyć z jajkami. Doprawić majonezem oraz przyprawami. Pasta do chleba gotowa.
Pasta jajeczno-pieczarkowa

Krok 1 z 3

Cebulę pokroić w prążki i podsmażyć na oleju.

Pasta jajeczno-pieczarkowa

Krok 2 z 3

Pieczarki obrać, oczyścić i zetrzeć na tarce do jarzyn. Tak przygotowane pieczarki dodać do smażonej cebuli. Dusić wszystko razem, aż pieczarki puszczą sok.

Pasta jajeczno-pieczarkowa

Krok 3 z 3

Jajka obrać i zetrzeć na tej samej tarce, co pieczarki. Kiedy wystygną smażone pieczarki, odlać z nich wodę i połączyć z jajkami. Doprawić majonezem oraz przyprawami. Pasta do chleba gotowa.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Grzyby
  • Jajka
  • Kanapki
  • Przystawka
  • Warzywa
  • Wegetariańskie
  • Wielkanoc

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Karkówka po królewsku

    Karkówka po królewsku

    1 godz 25 min Łatwy
  • Grzanki z pieczarkami z serem

    Grzanki z pieczarkami z serem

    38 min Łatwy
  • Schab w cieście francuskim

    Schab w cieście francuskim

    2 godz 45 min Łatwy
  • Zupa krem z pieczarek z mięsem mielonym

    Zupa krem z pieczarek z mięsem mielonym

    1 godz 26 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu