Pasta jajeczno-pieczarkowa
30min
Łatwy
4 łyżek
500 g
Pieczarki
4
Jajko gotowane na twardo
2
Cebula
1 trochę
Olej
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
8.71 g
Węglowodany
7.03 g
Tłuszcze
22.71 g
Wartość energetyczna
261.95 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
30 min
Krok 1
5 min
Cebulę pokroić w prążki i podsmażyć na oleju.
Krok 2
15 min
Pieczarki obrać, oczyścić i zetrzeć na tarce do jarzyn. Tak przygotowane pieczarki dodać do smażonej cebuli. Dusić wszystko razem, aż pieczarki puszczą sok.
Krok 3
10 min
Jajka obrać i zetrzeć na tej samej tarce, co pieczarki. Kiedy wystygną smażone pieczarki, odlać z nich wodę i połączyć z jajkami. Doprawić majonezem oraz przyprawami. Pasta do chleba gotowa.
Znana wszystkim dobrze pasta jajeczna, tym razem z dodatkiem pieczarek. To połączenie zapewnia niesamowity smak i delikatność. Ukoronowaniem jest majonez dekoracyjny WINIARY, który świetnie dopełni nasz przysmak. Tak przyrządzona pasta idealnie sprawdza się na kanapki. Drugie śniadanie gotowe! Smacznego!
Komentarze 0