Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Słodko-wytrawne śniadanie czy podwieczorek przypominający amerykański specjał? Pancakes z cukinii i jogurtu greckiego to pulchne, słodko-wytrawne placuszki, które sycą i sprawiają niebiańską przyjemność Twojemu podniebieniu. Cukiniowe pancakes cudownie wyrastają dzięki ubitym białkom i Proszkowi do pieczenia WINIARY. Pancakes z cukinii i jogurtu greckiego warto polać łyżeczką miodu (alternatywą dla syropu klonowego) i udekorować pysznymi darami lata (np. czereśniami czy truskawkami).
Przygotowanie
20 min
Krok 1
3 min
W jednej misce połącz ze sobą wszystkie produkty suche, tj. mąkę, proszek do pieczenia, brązowy cukier, cynamon, nasiona wanilii.
Krok 2
3 min
W drugiej misce połącz wszystkie produkty mokre, tzn. jogurt grecki, startą cukinię, żółtka jaj i miód.
Krok 3
2 min
Dodawaj suche składniki do mokrych, cały czas mieszając, aż wszystko się ze sobą połączy.
Krok 4
3 min
W trzeciej misce ubij białka jaj na sztywną pianę.
Krok 5
1 min
Pianę dodaj delikatnie do powstałego ciasta.
Krok 6
7 min
Smaż pancakesy na łyżce klarowanego masła na średnim ogniu.
Krok 7
1 min
Na porcję usmaż po 4 pancakesy. Ułóż je w wieżę na talerzu, polej fantazyjnie łyżeczką miodu i ułóż owoce na górze.
Krok 1
z
7
W jednej misce połącz ze sobą wszystkie produkty suche, tj. mąkę, proszek do pieczenia, brązowy cukier, cynamon, nasiona wanilii.
Krok 2
z
7
W drugiej misce połącz wszystkie produkty mokre, tzn. jogurt grecki, startą cukinię, żółtka jaj i miód.
Krok 3
z
7
Dodawaj suche składniki do mokrych, cały czas mieszając, aż wszystko się ze sobą połączy.
Krok 4
z
7
W trzeciej misce ubij białka jaj na sztywną pianę.
Krok 5
z
7
Pianę dodaj delikatnie do powstałego ciasta.
Krok 6
z
7
Smaż pancakesy na łyżce klarowanego masła na średnim ogniu.
Krok 7
z
7
Na porcję usmaż po 4 pancakesy. Ułóż je w wieżę na talerzu, polej fantazyjnie łyżeczką miodu i ułóż owoce na górze.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0