Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Składniki
4
porcje
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Słodko-wytrawne śniadanie czy podwieczorek przypominający amerykański specjał? Pancakes z cukinii i jogurtu greckiego to pulchne, słodko-wytrawne placuszki, które sycą i sprawiają niebiańską przyjemność Twojemu podniebieniu. Cukiniowe pancakes cudownie wyrastają dzięki ubitym białkom i Proszkowi do pieczenia WINIARY. Pancakes z cukinii i jogurtu greckiego warto polać łyżeczką miodu (alternatywą dla syropu klonowego) i udekorować pysznymi darami lata (np. czereśniami czy truskawkami).
Przygotowanie
20 min
Krok 1
3 min
W jednej misce połącz ze sobą wszystkie produkty suche, tj. mąkę, proszek do pieczenia, brązowy cukier, cynamon, nasiona wanilii.
Krok 2
3 min
W drugiej misce połącz wszystkie produkty mokre, tzn. jogurt grecki, startą cukinię, żółtka jaj i miód.
Krok 3
2 min
Dodawaj suche składniki do mokrych, cały czas mieszając, aż wszystko się ze sobą połączy.
Krok 4
3 min
W trzeciej misce ubij białka jaj na sztywną pianę.
Krok 5
1 min
Pianę dodaj delikatnie do powstałego ciasta.
Krok 6
7 min
Smaż pancakesy na łyżce klarowanego masła na średnim ogniu.
Krok 7
1 min
Na porcję usmaż po 4 pancakesy. Ułóż je w wieżę na talerzu, polej fantazyjnie łyżeczką miodu i ułóż owoce na górze.
Krok 1
z
7
W jednej misce połącz ze sobą wszystkie produkty suche, tj. mąkę, proszek do pieczenia, brązowy cukier, cynamon, nasiona wanilii.
Krok 2
z
7
W drugiej misce połącz wszystkie produkty mokre, tzn. jogurt grecki, startą cukinię, żółtka jaj i miód.
Krok 3
z
7
Dodawaj suche składniki do mokrych, cały czas mieszając, aż wszystko się ze sobą połączy.
Krok 4
z
7
W trzeciej misce ubij białka jaj na sztywną pianę.
Krok 5
z
7
Pianę dodaj delikatnie do powstałego ciasta.
Krok 6
z
7
Smaż pancakesy na łyżce klarowanego masła na średnim ogniu.
Krok 7
z
7
Na porcję usmaż po 4 pancakesy. Ułóż je w wieżę na talerzu, polej fantazyjnie łyżeczką miodu i ułóż owoce na górze.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0